Aftensmad/ Vegetar

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

stegt gnocchi med sød kartoffel og vesterhavsost

Her har du opskriften på stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost. Det er en ret, der smager lige så godt som den lyder. Bløde men sprøde gnocchi, ovnbagte søde kartofer, grønkål, frisk salvie og så et godt drys vesterhavsost. Det er luksus hverdagsmad, der vil noget. Hvis du aldrig har smagt gnocchi, så kan jeg fortælle, at det er en slags mellemting mellem en kartoffel og pasta. De kan spises kogte, men jeg vil anbefale, at man gør som her, og steger dem efter de er kogte. Så bliver de helt bløde inden i og sprøde udenpå. Mums!

Og kender du ikke vesterhavsost, så er det en must try ost. Hvis du altså er til oste. Den smager himmelsk og kan også bare snackes som den er. Kan du ikke finde vesterhavsost, så kan retten også sagtens laves med et godt drys parmesan. Kan du slet ikke lide ost, så undlader du den selvfølgelig bare.

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

Andre opskrifter med gnocchi

Leder du efter mere inspiration til, hvordan du kan få nogle flere gnocchi ind i dit liv (hvem gør ikke det, haha), så er her to opskrifter, som jeg selv bruger flittigt:

Stegt gnocchi med chorizo og grønkål 

Stegt gnocchi med butternut squash, salvie og grønkål

Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost

Opskrift på stegt gnocchi med søde kartofler, grønkål og vesterhavsost

Print opskrift
Antal: ca 2-3 portioner

ingredienser

  • 500 g sød kartoffel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 500 g gnocchi
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g grønkål
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • Server m revet vesterhavsost

Sådan gør du:

1

Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft

2

Skær derefter den/de søde kartofler i små mundrette tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Du kan bare lade skrællen blive på, men de skal selvfølgelig vaskes grundigt.

3

Drys med 3 spsk olivenolie og salt og peber og bag dem i ca. 25 min eller til de er blevet gyldne.

4

Kog imens gnocchi efter anvisninger på pakken.

5

Find en stor pande/wok frem. Hak hvidløg og steg dem i olivenolie. Tilsæt hurtigt vasket og hakket grønkål og steg i ca. 5-7 minutter.

6

Fjern grønkål fra panden og tilsæt en god sjat olivenolie og en håndfuld hakket salvie. Pas på, det kan godt sprutte lidt.

7

Si vandet fra gnocchi'erne og tilsæt dem derefter til salvien. Steg til de begynder at blive sprøde udenpå. Krydr med salt og peber.

8

Tilsæt til sidst de søde kartofler og grønkål og server med revet vesterhavsost.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.