Quantcast
19. februar 2017

Vegetariske blomkålsfrikadeller

‘Laver du fiskefrikadeller?’, Sådan spurgte min mand mig, da jeg stod og stegte de her vegetariske blomkålsfrikadeller. Med deres lyse farve og frikadelleform ligner de nemlig til forveksling fiskefrikadeller. Da jeg svarede ham, at det var blomkålsdeller, så må jeg indrømme, at han så lidt skuffet ud. Det lyder ikke ligefrem sexet vel? 😉

MEN da så han smagte dem, så var han helt blown away over, hvor godt sådan nogle vegetariske deller kan smage. Jeg har siden serveret dem flere gange og hver gang får de ros 🙂

Vegetariske blomkålsfrikadeller med ost og persille

Opskriften giver til ca 18 stk, men du kan lige så godt lave en dobbeltportion for de ryger hurtigt 😉 Brug dem til aftensmaden eller til madpakken. Eksempelvis i pitabrød med salat i.

Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg vil tro, at man også sagtens kan bruge sådan noget færdigrevet blomkål, hvis det skal være ekstra nemt.

Vegetariske blomkålsfrikadeller i fad
Glutenfri og vegetariske blomkålsfrikadeller

Andre frikadeller end vegetariske blomkålsfrikadeller

Leder du efter inspiration til andre vegetariske frikadeller? Så har jeg her samlet links til nogle af mine egne yndlingsopskrifter, som jeg ofte serverer.

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder

Nemme gulerodsdeller

Squashfrikadeller med philadelphia og hvidløg 

Nemme vegetariske blomkålsfrikadeller
Vegetariske blomkålsfrikadeller

Vegetariske blomkålsfrikadeller

Frikadeller lavet på blomkål er overraskende lækre. Denne opskrift på vegetariske blomkålsfrikadeller er perfekt hvis du er vegetar, eller blot vil have flere grøntsager i din mad.
5 fra 1 stemme
Antal: 18 stk
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 1/2 blomkål
  • 1 håndfuld revet ost
  • 2 æg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk loppefrøskaller (hvis du ikke har noget, så kan du sagtens bare putte lidt ekstra finvalset havregryn i)
  • 2 fed hvidløg
  • Salt & peber
  • Olivenolie til at stege i

Tilberedelse

  • Riv blomkålet på den grove side af rivejernet.
  • Hak hvidløg og persille og bland alle ingredienser i en skål.
  • Lad ‘farsen’ stå og trække i ca. 15 min, så loppefrøskallerne kan få lov at arbejde. Farsen ender med en konsistens, der er lidt mere flydende end rigtig frikadellefars.
  • Steg dellerne i olivenolie. Først ved høj varme, så de bliver sprøde og derefter ved lav varme.
  • Et godt tip er at gøre dine hænder let fugtige, når du former dem.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments