26. oktober 2020

Nem tomatsuppe med mascarpone

Her har du opskriften på en nem tomatsuppe med mascarpone. Jeg har testet suppen flere gange, og nu synes jeg, at jeg har ramt den helt rigtige opskrift. Suppen er baseret på dåse/karton tomater, så den er super nem. En tomatsuppe lavet på langtidsbagte tomater smager fantastisk, men det er altså ikke lige sådan en, jeg bikser sammen tirsdag aften. Jeg vil også påstå, at denne suppe smager fantastisk. Godt hjulpet på vej af forskellige smagsgivere og så en god klat mascarpone, der gør den dejlig cremet og rund i smagen.

Nem og cremet tomatsuppe med mascarpone

Denne nemme tomatsuppe med mascarpone kan bikses sammen på ingen tid. Hele herligneden blendes, så du behøver hverken at hakke eller skære løg, hvidløg og porrer særlig pænt. Når alle ingredienserne er puttet i gryden, skal det bare stå og hygge sig, og så kan du jo udnytte tiden til noget andet.

Nem tomatsuppe med mascarpone
Nem tomatsuppe med mascarpone

Fem opskrifter på lækre supper

Er du vild med supper, så tjek også disse fem opskrifter, som jeg laver igen og igen.

Butternut squash suppe med røde linser

Tomatsuppe med linser, squash og gulerødder 

Jordskokkesuppe med stegte østershatte 

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Grønkålssuppe med timian

Nem tomatsuppe med mascarpone
Nem tomatsuppe med mascarpone

Nem tomatsuppe med mascarpone

En nem og virkelig lækker og cremet tomatsuppe. Server den med dine favorit toppings.
No ratings yet
Antal: 4 portioner
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • Salt og peber
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 grønsagsbouillon
  • 6 dl vand
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 125 g mascarpone
  • Evt suppehorn

Tilberedelse

  • Varm olien op i en stor gryde. Hak løg, hvidløg og porrer og hæld det ned i gryden. Suppen skal blendes, så det behøver ikke være finthakket. Krydr med salt og peber og steg i et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater, bouillion, vand, tørret timian, sukker og æblecidereddike.
  • Lad suppen simre i ca. 15 minutter og blend den. Jeg bruger bare en stavblender.
  • Tilsæt mascarpone efter suppen er blendet og smag til med salt og peber.
  • Server evt med suppehorn og hvad du ellers godt kan lide på/til en tomatsuppe.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments