Aftensmad/ Supper/ Vegetar

Nem tomatsuppe med mascarpone

Nem tomatsuppe med mascarpone

Her har du opskriften på en nem tomatsuppe med mascarpone. Jeg har testet suppen flere gange, og nu synes jeg, at jeg har ramt den helt rigtige opskrift. Suppen er baseret på dåse/karton tomater, så den er super nem. En tomatsuppe lavet på langtidsbagte tomater smager fantastisk, men det er altså ikke lige sådan en, jeg bikser sammen tirsdag aften. Jeg vil også påstå, at denne suppe smager fantastisk. Godt hjulpet på vej af forskellige smagsgivere og så en god klat mascarpone, der gør den dejlig cremet og rund i smagen.

Nem og cremet tomatsuppe med mascarpone

Denne nemme tomatsuppe med mascarpone kan bikses sammen på ingen tid. Hele herligneden blendes, så du behøver hverken at hakke eller skære løg, hvidløg og porrer særlig pænt. Når alle ingredienserne er puttet i gryden, skal det bare stå og hygge sig, og så kan du jo udnytte tiden til noget andet.

Nem tomatsuppe med mascarpone Nem tomatsuppe med mascarpone

Fem opskrifter på lækre supper

Er du vild med supper, så tjek også disse fem opskrifter, som jeg laver igen og igen.

Butternut squash suppe med røde linser

Tomatsuppe med linser, squash og gulerødder 

Jordskokkesuppe med stegte østershatte 

Gulerodssuppe med kokosmælk og ingefær

Grønkålssuppe med timian

Nem tomatsuppe med mascarpone

Opskrift på nem tomatsuppe med mascarpone

Print opskrift
Antal: ca 4 portioner

ingredienser

  • ca 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • Salt og peber
  • 3 dåser/kartoner hakkede tomater
  • 1 grønsagsbouillon
  • 6 dl vand
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 125 g mascarpone
  • Evt suppehorn

Sådan gør du:

1

Varm olien op i en stor gryde. Hak løg, hvidløg og porrer og hæld det ned i gryden. Suppen skal blendes, så det behøver ikke være finthakket. Krydr med salt og peber og steg i et par minutter.

2

Tilsæt de hakkede tomater, bouillion, vand, tørret timian, sukker og æblecidereddike.

3

Lad suppen simre i ca 15 min og blend den. Jeg bruger bare en stavblender.

4

Tilsæt mascarpone efter suppen er blendet og smag til med salt og peber.

5

Server evt med suppehorn og hvad du ellers godt kan lide på/til en tomatsuppe.

Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.