Quantcast
10. maj 2017

Sunde thai frikadeller

thaideller4
thaideller2
img_5322
thaideller5

Sunde thai frikadeller og 2 ekstra opskrifter

Selvom jeg lokker med en opskrift på sunde thai frikadeller, så har jeg faktisk hele tre opskrifter i ærmet til jer. Jaaa, det havde I ikke lige regnet med hva 😉 Her er mit bud på en nem og sund aftensmad med sunde thaideller, en sprød spidskålssalat og en cremet peanut sovs. Fordi peanutsovs….. Mmmmhhh….

Jeg har både lavet alle tre herligheder hjemme i hulen og på mit arbejde, og der blev taget godt imod retterne begge steder 🙂

De næste dage hører I nok ikke så meget fra mig her på bloggen, da jeg smutter i sommerhus med nogle veninder i morgen. Planen er prol, hygge og beige mad, så det kan kun blive godt 🙂 Men selvom jeg er stille her, så plejer jeg altid at pippe på min Instagram (@beetrootbakery).

Nå, men her har I opskrifterne. Og lad være med at blive skræmt at længden, det er virkelig nemt. I promise!

Sunde thai frikadeller 1

Sunde thai frikadeller

Ikke en, ikke to men hele tre opskrifter får du her. Opskriften på sunde thai frikadeller får nemlig følgeskab af en opskrift på peanut sovs og thaisalat med spidskål. Velbekommen!
5 fra 1 stemme
Antal: 17 stk

Ingredienser

Thaideller:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 400 g. hakket kyllingekød
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. soya
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • 1 dl. sesam
  • 1 dl. havregryn
  • saften fra 1/2 lime
  • Rapsolie til at stege i

Peanut sovs

  • 1 dl. kokosmælk
  • 4 spsk. chunky peanutbutter
  • saften fra 1/2 lime
  • 2 spsk. soya

Thai salat med spidskål

  • 2 gulerødder
  • 1/2 spidskål
  • 1 porre
  • saften fra 1/2 lime
  • 2 spsk. sesamolie (olivenolie kan også bruges)
  • 1 tsk. flydende honning
  • 2 håndfulde peanuts

Tilberedelse

Thaideller

  • Hak løg og hvidløg fint og bland alle ingredienser i en skål
  • Form dellerne med en spsk. Hvis du gør den våd, så slipper kødet lettere. Steg dellerne i raspolie til de er sprøde på alle siderne. Først ved hård varme og derefter ved lav, så de også bliver færdige inden i.

Peanut sovs

  • Hæld alle ingredienser i en lille gryde og rør rundt. Varm op til det bobler og rør rundt.
  • Sæt derefter dippen til køl

Thai salat med spidskål

  • Riv gulerødderne og skær porre og spidskål i tynde strimler
  • Bland derefter honning, olie og limesaft i en lille skål og hæld det over grønsagerne.
  • Bland det hele godt
  • Drys med peanuts
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments