Nem skinkestang med flødeost og svampe

Her har du opskriften på en virkelig lækker og nem skinkestang. Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, så har jeg en ret bred og blandet madsmag. Nogle gange, så står den på dahl med belugalinser, vegetariske spinatfrikadeller og glutenfri spinatboller. Andre gange, er der bare ikke noget som en pastasalat med karry og en skinkestang, haha. Ja, man kan finde lidt af hvert her i bageriet. Som her, hvor jeg har lavet en klassisk og nem skinkestand med flødeost, champignoner og butterdej.

Nem skinkestang

Nem skinkestang med flødeost

Sådan en skinkestang smager både skønt lun, men den er også rigtig lækker, når den er kølet af. Den består af butterdej (færdigkøbt, ja tak) og en lækker cremet fyld med flødeost, skinke og svampe.

Du kan eksempelvis lave den som en eftermiddagssnack, så der er noget lækkert at fylde i maverne med efter en dag ude, eller du kan servere den, som en del af et tapasbord. Den kan også bruges som tilbehør til aftensmaden. Kun fantasien sætter grænser her 🙂

Sådan fletter du en nem skinkestang

Hvis du ikke har prøvet at flette sådan en her, så kan jeg berolige med, at det er MEGET nemt. Jeg garanterer dig for, at det ser mere advanceret ud, end det er. Man skal bare lige kende teknikken og i den forbindelse kan jeg anbefale denne her video.

Nem skinkestang

Opskrift på skinkestang med flødeost og svampe

Reklamelinks er markeret med*

Nem skinkestang
5 fra 1 stemme

Nem skinkestang med flødeost og svampe

Nem og lækker skinkestang, som både smager godt lun og kold. Du kan eksempelvis lave den som en eftermiddagssnack, som en del af et tapasbord eller spis den som en del af et måltid.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 275 g butterdej (svarer til 1 rulle)
  • 200 g champignon
  • 100 g skinkestrimler eller tern
  • 200 g flødeost med hvidløg
  • 2 spsk frisk persille
  • 1 æg
  • 2 spsk sesam
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Tag butterdejen ud af køleskabet og lad den stå lidt, inden du ruller den ud.
  • Skær svampene i tynde skiver og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Hvis de er våde, så dup dem tørre med lidt papir.
  • Bland flødeost, skinke, hakket persille, salt og peber og de stegte svampe og rør godt rundt. Fordel blandinden på butterdejen i midten på den lange led, så det fylder ca 1/3 del.
  • Nu skal den flettes og det er heldigvis ikke så svært som det ser ud til. Du skærer bare nogle strimler på hver side af skinkeblandingen og så fletter du dem over, så de lukker rundt om skinken. Youtube er din ven, hvis det ikke umiddelbart giver mening.
  • Pensel med æg og drys med sesam.
  • Bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 20 min.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments