Annonce

Tunsalat med majs

Her har I min bedste opskrift på tunsalat med majs. Den består af dåsetun, mayo, bredbladet persille, rødløg, citron, majs og salt og peber. Jeg elsker tunsalat, som kan bruges i alt fra salater, på rugbrød og i et pitabrød til madpakken.

Sund og nem tunsalat med majs

Det kræver ikke meget at bikse en hjemmelavet tunsalat sammen. Alligevel så er der noget ekstra lækkert og luksus ved sådan en portion. Måske fordi jeg ofte forbinder det med noget vi får i weekenden, hvor jeg serverer ristet rugbrød med tunsalat eller æggesalat med avocado.

Leder du efter inspiration til frokosten eller madpakken, så prøv også mine opskrifter på: Grove pizzasnegle med squash, hjemmelavede chokorug og sunde pølsehorn,

sund tunsalat med majs opskrift

Ingredienser i tunsalat med majs

Her er nogle af de ingredienser, som jeg har brugt i opskriften, samt forslag til, hvad du kan erstatte dem med.

Majs: Jeg har tilsat majs i min tunsalat, da jeg både synes de gør noget godt for smagen og konsistensen, og samtidigt giver de lidt farve til retten. Jeg har brugt dåsemajs, men du kan selvfølgelig også bruge frisk, kogt majs. Hvis du ikke er til majs, så kan du blot undlade dem. Elsker du majs eller har du nogle dåser tilovers, så kan du gå på opskrift i alle mine opskrifter med majs her.

Tun: Uden at være ekspert, så er det noget med, at man gerne skal undgå at spise for meget tun. Det ved jeg ikke meget om, men jeg sørger altid for at vælge en god tun af god kvalitet. Der kan være stor prisforskel på tun, men lige her, så vælger jeg oftest den dyre variant.

Mayo: Jeg har brugt mayo som base for at gøre min tunsalat cremet. Her kan man også bruge eksempelvis skyr, hytteost eller creme fraiche. Eller en blanding.

Bredbladet persille: Her kan kruspersille selvfølgelig også bruges, men jeg elsker bare bredbladet, så det bruger jeg næsten altid. Alternativt kan persillen også byttes ud med hakket purløg og så kan man også vælge at drysse med lidt karse til sidst.

tunsalat ingredienser opskrift

Tunsalat kan laves på mange måder

Måske du har din helt egen måde at lave tunsalat på. I så fald, så synes jeg stadig, du skal give denne en chance 😉 Tunsalat kan nemlig laves på rigtig mange måder, og du kan selvfølgelig også bruge denne opskrift som udgangspunt.

Andre ingredienser, som kan bruges i tunsalat:

Hytteost, kapers, rød peberfrugt, hakkede drueagurker, purløg, karse, skyr, creme fraiche og sikkert også mange andre ingredienser. Måske du har nogle forslag?

Prøv også min veganske/vegetariske version af tunsalat, som er lavet med kikærter. Den smager helt fantastisk. Det samme gør disse veganske fiskefileter, som er lavet af pastinakker.

nem tunsalat opskrift
tunsalat med majs opskrift

Avocado fyldt med tunsalat

Her har du opskriften på en nem og festlig lille snack, som eksempelvis kunne gøre sig rigtig godt på et påskebord. Avocado med tunsalat. Jeg har blot skåret en avocado over, udhulet den en lille smule. Bare lige hvad der svarer til en lille spsk, og så har jeg puttet tunsalat i. Det er meget simpelt, men ser både fint ud, og så komplimenterer den cremede avocado tunsalaten super godt.

Tjek også min opskrift på sund pastasalat med grønkål, tun og edamamebønner.

fyldt avocado med tunsalat

Opskrift på tunsalat med majs

sund tunsalat med majs opskrift

Tunsalat med majs

Her har du den bedste opskrift på tunsalat med majs, bredbladet persille og rødløg, som jeg har brugt i mange år. Spis den eksempelvis på ristet rugbrød eller i pitabrød.
Ingen bedømmelser endnu
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

 • 2 dåser tun i vand (150 g drænet vægt pr dåse)
 • 1 lille rødløg
 • 4 spsk mayo
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 håndfulde bredbladet persille
 • 70 g majs (eller 4 spsk majs)
 • Salt og godt med friskkværnet peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Tilberedelse

  • Hæld vandet fra og put tunen i en stor skål.
  • Hak rødløg og persille og hæld alle ingredienserne i skålen.
  • Rør godt rundt og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
  sund tunsalat med majs
  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  4 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  View all comments