



Selvom jeg lokker med en opskrift på sunde thaideller, så har jeg faktisk hele tre opskrifter i ærmet til jer. Jaaa, det havde I ikke lige regnet med hva 😉 Her er mit bud på en nem og sund aftensmad med sunde thaideller, en sprød spidskålssalat og en cremet peanut sovs. Fordi peanutsovs….. Mmmmhhh….
Jeg har både lavet alle tre herligheder hjemme i hulen og på mit arbejde, og der blev taget godt imod retterne begge steder 🙂
De næste dage hører I nok ikke så meget fra mig her på bloggen, da jeg smutter i sommerhus med nogle veninder i morgen. Planen er prol, hygge og beige mad, så det kan kun blive godt 🙂 Men selvom jeg er stille her, så plejer jeg altid at pippe på min Instagram (@beetrootbakery).
Nå, men her har I opskrifterne. Og lad være med at blive skræmt at længden, det er virkelig nemt. I promise!
Thaideller (ca. 17 stk.)
Det skal du bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
1 æg
400 g. hakket kyllingekød
1 spsk. fiskesovs
2 spsk. soya
1 tsk. ingefærpulver
1 dl. sesam
1 dl. havregryn
saften fra 1/2 lime
Rapsolie til at stege i
Så nemt er det:
1. Hak løg og hvidløg fint og bland alle ingredienser i en skål
2. Form dellerne med en spsk. Hvis du gør den våd, så slipper kødet lettere. Steg dellerne i raspolie til de er sprøde på alle siderne. Først ved hård varme og derefter ved lav, så de også bliver færdige inden i.
Peanut sovs
Det skal du bruge:
1 dl. kokosmælk
4 spsk. chunky peanutbutter
saften fra 1/2 lime
2 spsk. soya
Så nemt er det:
1. Hæld alle ingredienser i en lille gryde og rør rundt. Varm op til det bobler og rør rundt.
2. Sæt derefter dippen til køl
Thai salat med spidskål
Det skal du bruge:
2 gulerødder
1/2 spidskål
1 porre
saften fra 1/2 lime
2 spsk. sesamolie (olivenolie kan også bruges)
1 tsk. flydende honning
2 håndfulde peanuts
Så nemt er det:
1. Riv gulerødderne og skær porre og spidskål i tynde strimler
2. Bland derefter honning, olie og limesaft i en lille skål og hæld det over grønsagerne.
3. Bland det hele godt
4. Drys med peanuts