Vi er ret vilde med kyllingefrikadeller herhjemme, og disse asiatiske kyllingefrikadeller er røget direkte op i top tre. Jeg elsker også asiatisk mad, så det er nok ikke så underlig, at jeg synes de her deller smager mega godt.
De er penslet med en hjemmelavet sticky marinade, som kan laves på ingen tid, og som gør, at de smager at sådan nogle, som man får på restauranter. Hvis jeg nu selv skal sige det 😉

Asiatiske kyllingefrikadeller i ovn
Disse asiatiske kyllingefrikadeller er først bagt i ovnen og derefter pensler man dem med en nem, hjemmelavet marinade, som er den der gør hele forskellen. Så skal de en tur i ovnen igen og så er de klar til at blive spist.
Så hvis du mangler et alternativ til traditionelle deller, eller inspiration til, hvordan man kan bruge hakket kyllingekød, så kan jeg anbefale disse frikadeller.
Læs også: Elsker du også deller, så tjek også mine vegetariske frikadeller: Edamamedeller med miso, sprøde majsdeller, blomkålsfrikadeller og squashfrikadeller.

Server disse asiatiske kyllingefrikadeller med:
Disse asiatiske kyllingedeller kan serveres på en masse forskellige måder. Du kan eksempelvis:
- Servere dem som en del af en ‘bowl. Her er 3 x bowls, hvor man kunne bruge dem.
- Servere dem med en salat til. Eksempelvis denne rødebedesalat med feta og sesam eller denne thai inspirerede spidskålssalat med quinoa.
- Putte dem på spyd og gøre dem til en del af et ta selv bord.
- Putte dem i en asiatisk inspireret sandwich. Det kunne virkeligt være lækkert!


Asiatiske kyllingefrikadeller bagt i ovnen
Ingredienser
Til marinaden:
- 2 spsk sesamolie
- 2 fed hvidløg
- 1 citron, skallen
- 1 grøntsagsbouillon (terning)
- 3 dl vand
- 2 spsk soya
- 2 spsk kokossukker (almindelig sukker eller brun farin kan også bruges)
- ½ citron, saften
Til farsen:
- 450 g hakket kyllingekød
- 2 fed hvidløg
- ½ løg
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 ½ tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- Sesamfrø til at drysse ovenpå
Tilberedelse
- Først skal marinaden sættes over. Den skal nemlig stå og simre og koge ind i lang tid, så det er vigtigt, at du går igang med den først.
- Hak hvidløget fint. Varm sesamolie op i en mellemstor gryde og tilsæt hvidløget.
- Tilsæt de resterende ingredienser til marinaden. Konsistensen er meget flydende, men bare rolig, den skal nok koge ind til en klistret marinade. Lad den simre omkring 30 – 45 minutter ved middel varme. Konsistensen skal være tyk, når den er færdig.
- Mens den simrer, skal du igang med dellerne. Hak løg og hvidløg fint og ælt det godt sammen med kyllingefarsen.
- Tilsæt salt og peber. Gerne lidt mere end når du laver traditionelle deller. Ælt endnu mere. Kylllingefars elsker nemlig at blive æltet.
- Form ca. 15 små kugler og stil dem på en bageplade med bagepapir. Det bliver mindre klistret, hvis du gør dine hænder våde med noget vand.
- Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Efter 15 min tages kyllingefrikadellerne ud og marinaden fordeles ud over dem. De skal være smurt godt ind. Bag dem i yderligere 10 minutter.
- Drys evt. med nigellafrø og sesamfrø.
