Aftensmad

Vegetarisk ret med søde kartofler og linser

sweetpotatocurry1 sweetpotatocurry2 sweetpotatocurry3Vores køkkenskabe bugner med tørrede bønner og linser, og vi er nået til det stadie, hvor jeg er begyndt at inddrage noget af vores sparsomme guldplads til opbevaring. Not even kidding. Det er ikke optimalt (hvem forærer mig lige et større køkken? Invita are you reading this?!), så nu er jeg gået i krig med at trylle alle mine halvspiste poser bønner og linser om til skønne, vegetariske retter.

Og det går ret godt! Meatfree Monday er going strong i Rødbede Bageriet – også selvom her bor en mand, som ikke er vandt til at spise vegetarisk.

Sidst blev det til denne ultimative comfort food-ret med sød kartoffel og grønne linser i en cremet, fløjsblød sovs. Mmh jeg lyver ikke, når jeg siger, at hver bid smager himmelsk og er loaded med smag og tekstur.

En anden grund til jeg elsker gryderetter er, at de stort set passer sig selv, når først man har hakket og snittet det der skal bruges. Hvis man bare sørger for at røre rundt med en doven arm ny og næ, og smager til (Vigtigt! Og skal helst gøres hver 2. minut!), så kan det nærmest ikke gå galt.

(eller jo, du kan brande en hel gryde dahl på, som jeg gjorde i sidste uge… Men når man ser Married at first sigth, så er det altså svært at løsrive sig fra skærmen. Right?).

Se også min opskrift på Vegetarisk ret med grønne linser her >>>

Nem, sund og billig ret. Jep, det bliver ikke bedre.


Vegetarisk ret med søde kartofler og linser

Det skal du bruge (ca. 6 portioner):
1 stor sød kartoffel (el. ca. 600 g)
1 aubergine
3 hvidløg
1 spsk. gurkemeje
2 tsk. spidskommen
1 dåse kokosmælk
2 dåser hakkede tomater
1 1/2 dl. grønne linser
150 g. grønkål
Olivenolie til at stege i
Salt & peber

Så nemt er det: 
1. Skær den søde kartoffel i tern og bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 min.
2. Hak hvidløg og skær aubergine i tern.
3. Varm olivenolie i en stor gryde og tilsæt hvidløg, gurkemeje, salt, peber og spidskommen og til sidst aubergine.
4. Steg i ca. 5 min og tilsæt derefter kokosmælk, hakkede tomater, de grønne bønner plus søde kartofler. Læg låg på og lad retten simre i ca. 30 min.
5. Tilsæt derefter hakket grønkål og lad retten simre i yderligere 10 min. Smag til med salt og peber.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply