24. april 2018

Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe
Cremet blomkålssuppe
Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe med kylling og ærtepasta: suppesæson året rundt!

Selvom nogle jo nok vil mene, at det ikke længere er suppesæson, så er vi også nogle, der kan spise suppe året rundt. Det her er en cremet blomkålssuppe med kylling og ærtepasta. Måske du synes blomkål er en kedelig grønsag, men tro mig, det kommer an på tilberedningen. Der sker noget helt særligt, når man steger grønkål. En fantastisk duft spreder sig i køkkenet.

Denne suppe er lavet på blomkål, der er blevet svitset af og kartofler, som giver den en cremet konsistens og sørger for, at den mætter godt. Jeg har tilsat kylling, men det kan man jo bare vælge at lade være med, hvis man gerne vil have en vegetar/vegansk variant.

Og så smager den bare rigtig godt med masser af peber i og drysset med masser af frisk persille.

Cremet blomkålssuppe 1

Cremet blomkålssuppe

Cremet, sund og lækker. Denne opskrift på cremet blomkålssuppe er nem at lave og passer perfekt til suppesæsonen. Eller når som helt på året ;-).
5 fra 1 stemme
Antal: 4 portioner
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stort blomkål
  • 500 g. kartofler
  • 7 dl vand
  • 1 grøntsagsboullion
  • Olivenolie til at stege i
  • Salt og peber
  • 4 kyllingebryster
  • 250 g. ærtepasta
  • Revet parmesan
  • Frisk persille
  • Creme fraiche

Tilberedelse

  • Drys kyllingen med olivenolie og salt og peber og bag kyllingen i ovnen efter anvisninger på pakken.
  • Hak løg og hvidløg og steg i olivenolie i en stor gryde sammen med salt og peber.
  • Skær blomkålet i mindre stykker og tilsæt det gryden. Steg i ca. 5 min og tilsæt kartofler – skrællet og skåret i mindre stykker. Rør godt rundt.
  • Tilsæt 6 dl. vand og 1 grøntsagsbullion.
  • Put låg på og lad retten simre i ca. 15-20 min til alt er mørt. Rør rundt engang imellem.
  • Blend med en stavblender. Tilsæt evt. mere vand. Jeg tilsatte lidt ekstra, da jeg godt kan lide en ret flydende konsistens.
  • Smag til med salt og peber. Retten kan klare ret meget peber.
  • Tilsæt kødet fra 4 kyllingebryster og rør rundt. Lad simre i yderligere 5 min. ( eller vent med at tilsætte kødet til efter du har portionsanrettet suppen)
  • Server med masser af frisk persille og ærtepasta.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments