Nyt år, ny specieopskrift. Det tror jeg skal være en tradition her i bageriet fremover 🙂 I år er den nye specie opskrift; specier med citron og blå birkes. En version som virkelig giver sidste års opskrift kamp til stregen.
Citron og blå birkes vs daim specier. Jeg tror, jeg elsker dem lige meget, haha.
Giv specier med citron og blå birkes i gave
Som du nok ved, så elsker jeg at lave og give hjemmelavede (og især) spiselige gaver. Et glas med specier med citron og birkes er oplagt at have med på julevisit eller at give som adventsgave.
Har du forelsket dig i etiketten på glasset, så kan du finde dem lige her. Det er et jeg selv har designet 🙂 Jeg har også lavet et, som er mere specifikt til ‘specier’. Nemlig mine ‘Du er meget specie(l)’ etiketter. De kunne også være oplagte at bruge og give til en, som betyder noget specielt for dig 🙂
Inspiration til hjemmelavede julegaver
Her har du tre opskrifter på andre ting du kan lave og give i julegave 🙂 Leder du efter endnu mere inspiration, så kan du finde 15 opskrifter + etiketter i min e-bog: Lav Dine Egne Spiselige Gaver
Brændte hasselnødder med vanilje
Hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian
Opskrift på specier med birkes og citron
ingredienser
- 200 g hvedemel
- 150 g smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- Et knips salt
- 2 æggeblommer
- 2 spsk blå birkes
- Skallen fra 1 øko citron
Sådan gør du:
Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
Tilsæt birkes, citronskal, salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.
Ingen kommentarer