Bagværk/ Sundt og sødt

Sunde fastelavnsboller

Hej søde jer,
Jeg håber, I har haft en dejlig lille-fredag 🙂 Jeg slapper af efter arbejde og den hårdeste times barré time ever! Kunne nærmest ikke få mine rystende ben til at bære mig ned til metroen bagefter. Haha, men så har det jo virket 😉 Nu drømmer jeg om at smovse de her sunde fastelavnsboller, som jeg bagte i weekenden. For selvom man er blevet for gammel til at klæde sig ud (eller bliver man nogensinde det!?) og slå katten af tønden, så bliver man aldrig for gammel til at smovse fastelavnsboller. Og de skal helst være luftige og med masser af creme og syltetøj inden i. Meeeeen helt sunde er de altså ikke, så jeg har forsøgt mig med en sundhedsoptimeret version, som er blevet ret så vellykket. Jeg har i hvert fald selv haft svært ved at holde fingrene fra dem. Jeg har erstattet noget af hvedemelet med grahamsmel og skruet ned for sukkerindholdet, men jeg garanterer dig for, at de stadig er super lækre og minder meget om de traditionelle fastelavnsboller.

 photo fastelavnsboller4_zpsurhj2qvn.jpg photo 54e8bac3-a171-46b9-972e-c91ba23b6a4a_zpsjalzcxeh.jpg photo fastelavnsboller5_zpsxiyipvnj.jpg photo eed690ed-93f9-4a31-ba1a-ec295ea6a540_zpsqrxgyoyl.jpg

Det skal du bruge (16 stk.): 

Til bollerne:

0,5 dl. vand
2 dl. minimælk
25 g. gær
1 æg
2 spsk. kokosolie
2 spsk. kokossukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
200 g. grahamsmel
ca. 450 g. hvedemel

Til fyldet:
1 æg
3 spsk. kokossukker
1 spsk. maizena
2 dl. mælk
2 tsk. vaniliepulver

Sukkerfrit syltetøj

Pynt med:

Glasur lavet af flormelis og vand og evt. rød farve for at gøre glasuren lyserød. Drys med chokoladestykker og sesamfrø med rød farve.

Så nemt er det:
1. Først skal bollerne laves, så de kan få lov til at hæve. Miks mælk og vand i en gryde og varm til det får en lunken temperatur.
2. Hæld væsken over i en stor skål og opløs gæren.
3. Hæld kokosolie (hvis den ikke er flydende, så varm den på en pande først), æg, kokossukker, salt, kardemomme og kanel i og rør godt rundt.
4. Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt af gange og ælt godt.
5. Sæt dejen til side og lad den hæve i minimum 30 min.
6. Nu til cremen. Hæld alle ingredienserne over i en gryde og rør rundt. Når det koger rører du fortsat rundt i ca. 2 min. eller indtil du kan mærke, at cremen er blevet forholdsvis fast.
7. Stil cremen til afkøling.
8. Når dejen har fået lov til at hæve skal den deles i 16 lige store stykker.
9. Tag hver klump dej og rul den med en kagerulle, så du har en lille flad cirkel.
10. Hæld ca. 1,5 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj i hver bolle og luk dejen godt bagpå. Gør dette med alle bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir, hvor de kan få lov til at hæve i yderligere 30 min.
11. Bag dem ved 180 grader (varmluft) i ca. 15 min.
12. Når bollerne er kølet helt af kan de pyntes med glasur og hvad du nu har lyst til.

Måske kan du også lide disse indlæg

1 kommentar

  • Reply
    Mitsundejeg
    26. januar 2017 at 21:16

    Uh, de ser lækre ud. Dem må jeg da lige prøve i weekenden!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.