Annonce

Nemme proteinboller med skyr og revet gulerod

Efter jeg viste disse nemme proteinboller med skyr frem på Instagram, har opskriften været efterspurgt. Det kan jeg sådan set godt forstå 😀 Glutenfri proteinboller med hørfrø og revet gulerød. Man bliver nærmest stærkere bare af at kigge på dem 😉

Opskriften på bollerne har jeg justeret over flere omgange, men NU sidder de lige i skabet. Saftige og dejlige at bide i.

Nemme proteinboller med skyr

Det er nogle lidt specille boller, da de ikke indeholder mel (med mindre man tæller blendet havregryn som mel) og ej heller gær. Til gengæld indeholder de både æg, skyr og hytteost. Så altså, du skal ikke tænke lækker surdejsbolle, når du bager dem. Næ nej, de kan noget helt andet, sådan nogle proteinboller her.

De er ikke super store, men jeg lover de mætter godt. Det kan du måske tænke dig til ud fra ingredienslisten 🙂 Det gør dem også perfekte til at have med i madpakken eller måske snacke til/fra træning.

Nemme proteinboller med skyr
Nemme proteinboller med skyr

Opskrifter med masser af protein

Er du op udkig efter andre protein indholdige opskrifter, så har jeg samlet nogle links her til dig, der byder på lidt af hvert 🙂 Det er alle vegetariske opskrifter, hvor der enten er bønner, linser eller kikærter i.

Quinoadeller med gulerødder og majs

Cremet dip med butterbeans

Linser i karry – vegetarisk boller i karry

Kikærtetrøfler – til den søde tand 

Kikærtepandekager med grønsager

Nemme proteinboller med skyr
Nemme proteinboller

Nemme proteinboller med skyr og revet gulerod

Glutenfri proteinboller med skyr, hørfrø og revet gulerød. Det er ikke til at tro, at de smager så godt! Og så skal de hverken æltes eller hæve.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

 • 250 g havregryn
 • 200 g skyr
 • 2 æg
 • 150 g hytteost
 • 1 tsk salt
 • ½ dl hørfrø
 • 200 g gulerod
 • 2 tsk bagepulver

Læg alle varer i kurv på Nemlig

  Tilberedelse

  • Blend havregryn til mel i en foodprocessor
  • Hæld skyr, salt, æg og hytteost oven i og blend.
  • Tilsæt hørfrø og bagepulver.
  • Riv gulerødderne og pres væsken ud så godt du kan mellem hænderne. Tilsæt til dejen sammen med bagepulver og rør godt rundt.
  • Fugt dine hænder og form små boller. Der bliver ca 10-11 stk (alt efter, hvor store du gerne vil have dem) og drys med hørfrø.
  • Bag ved 200 grader (varmluft) i ca 20-25 minutter.

  Proteinpølsehorn

  Man kan også bruge dejen til at lave proteinpølsehorn, som er geniale til frokost og madpakken. Det er den helt samme dej, men her har jeg bare fugtet hænderne og formet den om nogle pølser. Da den er klistret i konsistensen kan den ikke rulles, som almindelige pølsehorn, men dette har da også sin charme. I hvert fald så smager de mega godt!

  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  12 Kommentarer
  Ældste
  Nyeste
  Inline Feedbacks
  View all comments