24. september 2016

Proteinrige boller med belugalinser

 photo 14459667_10210774807994986_444889642_n_zpsqredf1q2.jpg
 photo 14442631_10210774807954985_1403776065_n_zpsboi6dggn.jpg
 photo 14458846_10210774807914984_357595257_n_zps77ghi4ch.jpg

Denne her opskrift har jeg ‘skyldt’ jer længe, men jeg lover det har været ventetiden værd 😉 Det er første gang jeg bager med linser og jeg er meget tilfreds med resultatet. De smager simpelthen SÅ godt! Og så mætter de dejligt meget, da linserne er proppede med proteiner. Du kan spise dem om morgenen, eller bruge dem som sandwichbolle med eksempelvis grønsagslækkerier 🙂

Det skal du bruge (ca. 12 stk.): 
2 dl. belugabønner
5 dl. lunkent vand
25 g. gær
1 tsk. havsalt
1 tsk. agavesirup
500 g. hvedemel
200 g. groft fuldkornshvedemel
2 spsk. chiafrø

Så nemt er det:
1. Kog linserne efter anvisninger på pakken
2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og agavesirup
3. Tilsæt mel og chiafrø
4. Når linserne er kogt færdigt og kølet lidt af, tilsættes de og der røres godt rundt
5. Sæt til hævning i minimum en time
6. Form dem til boller med en ske og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments