10. januar 2022

Hjemmelavet Kahlua

De fleste hjemmelavede ting er endnu lækrere end købeversionerne, og det gælder bestemt også hjemmelavet Kahlua. Eller kaffelikør, som det også hedder. Det er enormt nemt at lave selv og det smager fantastisk.

Man kan enten bruge det i en kop kaffe til at give et ekstra kick. Eller man kan lave diverse kaffedrinks. Eksempelvis white russian og martiny espresso.

Opskriften er fra min bog Spiselige Gaver, hvor du finder over 60 opskrifter på lækre madgaver. Du kan læse mere om den på min webshop her.

Opskrift på hjemmelavet Kahlua med instant kaffe

Denne opskrift på hjemmelavet kahlua er baseret på instantkaffepulver og en vodka. En budgetvenlig vodka kan sagtens bruges, da det bliver den søde kaffesmag, som er mest gennemtrængende. Derfor anbefaler jeg også, at du bruger en instant kaffe, som du synes er rigtigt god.

hjemmelavet kaffelikør opskrift

Lav din egen kaffelikør

Det er nemt at lave hjemmelavet kaffelikør. De eneste ingredienser du skal bruge er vand, sukker, instantkaffepulver, vaniljesukker og vodka. Vand, sukker, vanilje og kaffe skal stå og simre i 3 1/2 time, og derefter køle af og blandes med vodka. Det skal du huske at medregne, hvis du gerne til servere kaffelikør til gæster eller give en flaske væk i gave.

kahlua kaffelikør opskrift

Hjemmelavet Kahlua i værtindegave

En flaske hjemmelavet Kahlua er perfekt til en værtindegave, eller en spiselig gave i det hele taget. Opskriften her giver til 1 1/2 liter, så du kan sagtens både få til en flaske til dig selv, og stadig have noget at dele ud af.

Hvis du giver den i gave, så får du her nogle lækkerier, som kunne være lækre til. Så kan du give et sæt. Eller du kan selvfølgelig også bare lave noget lækkert til dig selv 🙂

Hvis du leder efter flere ideer til spiselige gaver, så kan du gå på opdagelse i min kategori her.

opskrift kahlua

Hvad er holdbarheden på hjemmelavet Kahlua

Hjemmelavet Kahlua har en forholdsvis lang holdbarhed grundet det høje indhold af sukker og alkohol, hvis du opbevarer det på steriliserede flasker. Hvis du ikke ved, hvordan man steriliserer flasker, så kan du lære om nogle forskellige metoder her.

Hvis du gør det og opbevarer flaskerne på køl, så kan de i hvertfald holde i 4-6 måneder. Sikkert også længere, men jeg er altid lidt påpasselig med holdbarhed, og hvad jeg anbefaler. Så duft til dem og kig på dem – det er mit bedste råd.

Reklamelinks er markeret med*
hjemmelavet Kahlua opskrift

Hjemmelavet Kahlua/kaffelikør

Denne hjemmelavede Kahlua forvandler instantkaffe og vodka til den skønneste kaffelikør, som du kan bruge i kaffen eller bruge til at lave drinks. Opskriften giver: 1 1/2 liter.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 flaske
Forberedelse5 min
Tilberedelse3 t 30 min
Nedkøling1 t
I alt4 t 35 min

Ingredienser

  • 1 ½ l vand
  • 1 kg sukker
  • 7 spsk instant kaffepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 l vodka (her kan du sagtens vælge en budgetvenlig en)

Tilberedelse

  • Kom vand, sikker og kaffepulver i en stor gryde, og lad det simre i ca. 3 1/2 time, til det bliver en tyktflydende sirup. Det må endelig ikke bulderkoge.
  • Lad siruppen køle helt ned, og bland den derefter med vodka, og rør rundt.
  • Hæld den på steriliserede flasker og opbevar den på køl.

Noter

Du kan også bruge en flækket vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Det er super lækkert, men også en del dyrere. 

Opskrift på white russian med hjemmelavet kaffelikør

Du kan lave de skønneste drinks med kaffelikør. Personligt er jeg selv stor fan af white russians, som jeg nærmest ser som en dessert. Jeg kan sidde i lang tid med sådan et glas og virkelig bare nyde det.

Hvis det skal være helt rigtigt, så skal man blande kaffelikør med vodka og sødmælk (eller fløde). Jeg synes dog ikke den ekstra vodka behøves, så jeg blander bare min hjemmelavede kaffelikør med mælk og så en masse isterninger.

opskrift hjemmelavet kahlua
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments