Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Her har I min bedste opskrift på tunsalat med majs. Den består af dåsetun, mayo, bredbladet persille, rødløg, citron, majs og salt og peber. Jeg elsker tunsalat, som kan bruges i alt fra salater, på rugbrød og i et pitabrød til madpakken.
Sund og nem tunsalat med majs
Det kræver ikke meget at bikse en hjemmelavet tunsalat sammen. Alligevel så er der noget ekstra lækkert og luksus ved sådan en portion. Måske fordi jeg ofte forbinder det med noget vi får i weekenden, hvor jeg serverer ristet rugbrød med tunsalat eller æggesalat med avocado.
Her er nogle af de ingredienser, som jeg har brugt i opskriften, samt forslag til, hvad du kan erstatte dem med.
Majs: Jeg har tilsat majs i min tunsalat, da jeg både synes de gør noget godt for smagen og konsistensen, og samtidigt giver de lidt farve til retten. Jeg har brugt dåsemajs, men du kan selvfølgelig også bruge frisk, kogt majs. Hvis du ikke er til majs, så kan du blot undlade dem. Elsker du majs eller har du nogle dåser tilovers, så kan du gå på opskrift i alle mine opskrifter med majs her.
Tun: Uden at være ekspert, så er det noget med, at man gerne skal undgå at spise for meget tun. Det ved jeg ikke meget om, men jeg sørger altid for at vælge en god tun af god kvalitet. Der kan være stor prisforskel på tun, men lige her, så vælger jeg oftest den dyre variant.
Mayo: Jeg har brugt mayo som base for at gøre min tunsalat cremet. Her kan man også bruge eksempelvis skyr, hytteost eller creme fraiche. Eller en blanding.
Bredbladet persille: Her kan kruspersille selvfølgelig også bruges, men jeg elsker bare bredbladet, så det bruger jeg næsten altid. Alternativt kan persillen også byttes ud med hakket purløg og så kan man også vælge at drysse med lidt karse til sidst.
Tunsalat kan laves på mange måder
Måske du har din helt egen måde at lave tunsalat på. I så fald, så synes jeg stadig, du skal give denne en chance 😉 Tunsalat kan nemlig laves på rigtig mange måder, og du kan selvfølgelig også bruge denne opskrift som udgangspunt.
Andre ingredienser, som kan bruges i tunsalat:
Hytteost, kapers, rød peberfrugt, hakkede drueagurker, purløg, karse, skyr, creme fraiche og sikkert også mange andre ingredienser. Måske du har nogle forslag?
Her har du opskriften på en nem og festlig lille snack, som eksempelvis kunne gøre sig rigtig godt på et påskebord. Avocado med tunsalat. Jeg har blot skåret en avocado over, udhulet den en lille smule. Bare lige hvad der svarer til en lille spsk, og så har jeg puttet tunsalat i. Det er meget simpelt, men ser både fint ud, og så komplimenterer den cremede avocado tunsalaten super godt.
Her har du den bedste opskrift på tunsalat med majs, bredbladet persille og rødløg, som jeg har brugt i mange år. Spis den eksempelvis på ristet rugbrød eller i pitabrød.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.