Kombinationen af rødløg, bacon, sød kartoffel og cheddar ost. Dén kan altså bare noget helt særligt! Og det er lige, hvad disse æggemuffins med sød kartoffel er. Noget helt særligt. Jeg elsker en sød muffin med chokolade eller blåbær, men man skal bestemt heller ikke kimse af de salte af slagsen 🙂
Æggemuffins med sød kartoffel og bacon til madpakken
Det er sådan nogle, som er geniale til madpakken. Fulde af smag og så mætter de rigtig godt. Næste gang jeg laver dem, så tror jeg, det bliver en dobbeltportion, så kan jeg også putte nogle i fryseren.


Madmuffins inspiration
Madmuffins kan varieres i det uendelige og det er netop derfor de er så smarte. Har du nogle rester af grønsager, lidt revet ost og nogle æg, så kan du nemt trylle nogle madmuffins frem 🙂
Her er tre af mine andre opskrifter på sunde og nemme muffins:
Madmuffins med kylling og squash
Æggemuffins med madpakken med broccoli og kalkunbacon


Æggemuffins med sød kartoffel og bacon
Ingredienser
- 300 g sød kartoffel
- 200 g bacontern
- 2 rødløg
- 8 æg
- 2 spsk loppefrøskaller
- Revet cheddarost til at drysse med
- Salt & peber
Tilberedelse
- Skræl kartoflen, skær den i mindre stykker og kog den til den er mør.
- Imens steges baconet på en pande til det bliver sprødt.
- Skær rødløget i tern og steg det på den samme pande, hvor baconet også blev stegt.
- Pisk æggene i en skål og tilsæt loppefrøskaller og salt og peber.
- Skær kartoflerne i små tern og bland den i æggeblandingen sammen med bacon og rødløg.
- Hæld blandningen i muffinforme og drys med revet ost.
- Bages ved 200 grader (varmluft) i ca 15 min.