Quantcast
21. september 2015

Vegansk æggesalat

Vegansk æggesalat
Vegansk æggesalat

For lidt tid siden gik jeg helt tilfældigt forbi nogle boder på Gammeltorv, som lokkede med smagsprøver og glade smil. Det viste sig at være et slags vegansk madmarked, hvor forskellige ildsjæle delte pindemadder og flyers ud. Jeg lever ikke vegansk, men som jeg før har nævnt, så elsker jeg at udforske andre køkkener og måder at lave mad på. Når man lever vegansk, så er der rigtig meget man ikke må spise; Æg, mælk, smør, kød, yoghurt, flødeskum osv. osv…. Til gengæld findes der rigtig mange veganske alternativer, som man istedet kan putte i sine retter; gærpulver, havremælk, soyanuggets, tofu, diverse køderstatningsprodukter – for bare at nævne nogle få. De fleste af dem har jeg ikke særlig meget erfaring med, så det var interessant at smage og høre nærmere om de forskellige produkter. Jeg fik spist mig godt mæt (det var ret så lækkert, så kunne ikke helt stoppe!!) og faldt pladask for en vegansk æggesalat som smagte himmelsk! Jeg udfrittede hende der havde boden om opskriften, og her har I så min version på vegansk æggesalat, der i stedet består af kikærter, selleri og soyayoghurt 🙂

Vegansk æggesalat

11349272_803357809763590_1077602089_n_zps7iw7h5xt.jpg

Vegansk æggesalat

Denne opskrift på vegansk æggesalat er virkelig lækker. Du har nok gættet, at der ikke er æg i, men til gengæld smager den lige så godt som en normal æggesalat!
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1 lille løg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 dl. soyayoghurt
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. hørfrøolie
  • 1 selleri
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. karry

Tilberedelse

  • Kikærterne hakkes groft eller køres gennem foodprocessoren på ‘pulse’ (hvis man har sådan en fancy én 😉 ). Konsistensen skal være ‘flaget’ i det.
  • Hak løget fint eller riv det på et rivejern.
  • Hak persillen og selleristangen groft og bland derefter alle ingredienser. Hver gerne lidt tilbageholden med karryen, da det kan været meget forskelligt, hvor stærke sådan nogle er i styrke.
  • Rør godt rundt og smag til med salt.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments