I sæson

Danske råvarer i sæson i august (frugt og grønt)

Danske råvarer i sæson i august (frugt og grønt)

Nu er det næsten 1. august, og så er det jo tid til et nyt indlæg i mit ‘Danske råvare i sæson’ føljeton. Det er så hyggeligt med denne type indlæg, som kommer igen hver måned, synes jeg, og så lærer jeg også en hel del. Jeg får både kigget i gemmerne i mine egne opskrifter og det sker ikke så sjældent, at jeg tænker ‘guuuuud har jeg lavet det. Det ser da lækkert ud ;)’. Det bedste er dog, at jeg bliver klogere på, hvilke danske råvarer der er i sæson, så jeg kan gå mere målrettet efter at købe lokalt eller i hvert fald dansk. Ved ikke, hvor lokalt man kan købe, når man bor i København?

Som jeg også skrev sidste måned, så er det også inspirerende at have nogle råvarer at læne sig op af, når der skal laves mad. Igår var jeg eksempelvis ude og plukke brombær med min familie, så nu vil jeg finde på alt muligt lækkert med brombær. Brombærkompot, brombærsyltetøj, brombærtærte. Har du nogle andre gode forslag??

Jeg har som altid taget udgangspunkt i en liste, som Forbrugerrådet Tænk har lavet, men jeg kan se, at den er fra 2015 og med den måde vores temperaturer udvikler sig på, så er jeg ikke sikker på, om den stadig holder helt præcist. Du må endelig skrive, hvis du kender en bedre liste, eller har nogle rettelser/tilføjelser 🙂

Danske råvarer i sæson i august (frugt og grønt)

1. Blomkål
Fuldkornspasta i blomkålssovs. Find opskriften her >>>

2. Broccoli
Grovtærte med broccoli og hytteost. Find opskriften her >>>

3. Porre
Kylling i pikantsovs med porre og spinat. Find opskriften her >>>

4. Squash
Fyldte squash med mexi kødsovs. Find opskriften her >>>

5. Spinat
Smoothie med spinat og avocado. Find opskriften her >>>

6. Selleri
Grøn juice med spinat, mynthe, pære, bladselleri og citron. Find opskriften her >>>

7. Hindbær
Bagt havregrød med hindbær og mandler. Find opskriften her >>>

8. Spidskål
Spidskålssalat med quinoa og edamamebønner. Find opskriften her >>>

Andre råvarer der er i sæson i juli:

Asier
Bønner
Bladbeder
Blommer 
Bær
Champignon
Gulerødder
Hvidkål
Jordskokker
Kartofler
Kinakål
Løg
Majs
Persille
Pærer
Rabarber
Radiser
Rødbeder
Rødkål
Salat
Æbler

Se hele mit føljeton her. 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.