Aftensmad/ Kødretter/ Pastaretter

Nem ragu opskrift

Nem ragu opskrift

Hej bloggen og hej med dig,

Her er en opskrift på en af mine all time hverdagsfavoritter: Nem ragu med frisk fuldkornpasta. Hvis du ikke kender ragu, så er det en variation af den traditionelle spaghetti med kødsovs, som de fleste af os nok kender den. Nothing wrong med en god omgang spaghetti med kødsovs og et skvat ketchup, men nogen gange kan det være rart at ændre lidt på hverdagsklassikerne 🙂

Ægte ragu laves vidst på en helt speciel måde med meget bestemte råvarer, men jeg er ganske tilfreds med min fordanskede hverdagsversion af retten 🙂 Der er ikke så meget fancy smancy over den.

Hvor traditionel kødsovs laves på flåede tomater og er mere flydende i konsistensen, så er ragu mere fast i det og smager knap så meget af tomat. Jeg har brugt bladselleri og gulerødder i min, og krydret den med laurbærblade, som har hygget sig i gryden.

Lækker aftensmad, der giver masser af energi og næring på en kold efterårsdag 🙂

Nem Ragu opskrift

Print opskrift
Antal: 3-4 Cooking Time: 1 time

ingredienser

  • 1 pakke bacon tern
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 400 g. hakket oksekød
  • 2 dåser tomatpure (jeg bruge de store af dem)
  • 2 dl. minimælk
  • 5 laurbærblade
  • Salt & peber
  • Olivenolie til at stege i
  • Serveres med frisk fuldkornspasta

Sådan gør du:

1

1. Steg baconet i en stor gryde til det er gennemstegt, men ikke sprødt

2

2. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt det til baconet

3

3. Imens hakkes bladselleri og gulerødder fint og tilsættes

4

4. Efter et par minutter tilsættes det hakkede oksekød og det hele steges til kødet er brunet

5

5. Tilsæt derefter tomatpure, mælk og laurbærblade og lad rettes simre i ca. 20 min. Gerne længere

6

6. Smag til med salt og peber

7

7. Server med eksempelvis frisk fuldkornspasta, linsepasta eller soyapasta

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.