Jeg ville ønske, jeg kunne skrive, at denne her kage var så god, at jeg spiste den hele selv. Men det gjorde jeg ikke! Den var nemlig SÅ GOD, at jeg kun nåede at få et lille bitte stykke, før den var pist væk. Til gengæld havde jeg en meget glad og mæt familie 😉
Det lyder måske underligt, at den er lavet på kidneybønner, med de gør, at kagen får en dejlig svampet konsistens, selvom den er ret konpakt i det.
Ps. Hvis I vil se, hvor elegant min far skar den ud, så klik her.
Det skal du bruge:
1 dåse kidneybønner
15 dadler
1 dl. kakaopulver
2 spsk. kokosolie
4 æg
100 g. chokolade (jeg brugte Løgismoses orange chokolade 55 %)
Sådan gør du:
Forvarm ovnen ved 200 grader (varmluft). Dræn kidneybønnerne for væske og til hæld dem i en stor skål. Fjern stenene fra dadlerne og hak dem og chokoladen groft og tilsæt dem bønnerne. Tilsæt resten af ingredienserne og blend med en stavblender indtil massen bliver flydende. Hæld dejen over i en silikoneform og bag den i ca. 20 min. Smager bedst, når den har fået lov til at sætte sig.
Bon appétit 🙂
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.
9 Kommentarer
Thilde
15. juli 2018 at 14:33Lyder så lækker!!?
Men vil lige høre om man kan bruge olie, evt kan bruge almindelig olie istedet for kokos olie?
Vh Thilde
Katrine
23. september 2017 at 7:56Måske dumt spørgsmål og undskyld for det, men denne kage er glutenfri ikke?
Beetroot Bakery
24. september 2017 at 13:39Hej Katrine,
Overhovedet ikke 🙂 Det kan være en jungle at finde rundt i, men jo, den er glutenfri 🙂
Knus Katharina
Pia
16. august 2015 at 18:25vær lige opmærksom på at store mængder kakao er farligt
Katharina
17. august 2015 at 20:21Hej Pia,
Det har du sikkert ret i. Er det ikke sådan med det meste!?
Sine Olsen
16. januar 2015 at 21:32Skal da afprøves, men kan man bruge noget andet end tørrede frugt ?
beetrootbakery
18. januar 2015 at 12:09Hmm nu har jeg kun prøvet denne version… Men jeg kan forestille mig, at man kan skifte dadlerne (som ikke skal være sådan nogle helt tørre nogle) ud med banan og måske lidt honning, så man sikre, at der kommer sødme til kagen.
Lad mig vide, hvordan den bliver, hvis du eksperimenterer 🙂
Anna
2. november 2014 at 17:30Ej den lyder bare helt vildt lækker! Jeg kunne nemt spise et stykke eller 3 lige nu 😉
kh Anna
anna-mad.dk
Katharina
3. november 2014 at 8:53Det kunne jeg også, haha! 😀 Kh Katharina