Sunde kager/ Sundt og sødt

Svampet chokoladekage med kidneybønner

 photo 1_zpsa4d4803e.jpg

Jeg ville ønske, jeg kunne skrive, at denne her kage var så god, at jeg spiste den hele selv. Men det gjorde jeg ikke! Den var nemlig SÅ GOD, at jeg kun nåede at få et lille bitte stykke, før den var pist væk. Til gengæld havde jeg en meget glad og mæt familie 😉

Det lyder måske underligt, at den er lavet på kidneybønner, med de gør, at kagen får en  dejlig svampet konsistens, selvom den er ret konpakt i det.

Ps. Hvis I vil se, hvor elegant min far skar den ud, så klik her.

Det skal du bruge:
1 dåse kidneybønner
15 dadler
1 dl. kakaopulver
2 spsk. kokosolie
4 æg
100 g. chokolade (jeg brugte Løgismoses orange chokolade 55 %)

Sådan gør du:
Forvarm ovnen ved 200 grader (varmluft). Dræn kidneybønnerne for væske og til hæld dem i en stor skål. Fjern stenene fra dadlerne og hak dem og chokoladen groft og tilsæt dem bønnerne. Tilsæt resten af ingredienserne og blend med en stavblender indtil massen bliver flydende. Hæld dejen over i en silikoneform og bag den i ca. 20 min. Smager bedst, når den har fået lov til at sætte sig.

Bon appétit 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

9 Kommentarer

 • Reply
  Thilde
  15. juli 2018 at 14:33

  Lyder så lækker!!?
  Men vil lige høre om man kan bruge olie, evt kan bruge almindelig olie istedet for kokos olie?

  Vh Thilde

 • Reply
  Katrine
  23. september 2017 at 7:56

  Måske dumt spørgsmål og undskyld for det, men denne kage er glutenfri ikke?

  • Reply
   Beetroot Bakery
   24. september 2017 at 13:39

   Hej Katrine,
   Overhovedet ikke 🙂 Det kan være en jungle at finde rundt i, men jo, den er glutenfri 🙂

   Knus Katharina

 • Reply
  Pia
  16. august 2015 at 18:25

  vær lige opmærksom på at store mængder kakao er farligt

  • Reply
   Katharina
   17. august 2015 at 20:21

   Hej Pia,
   Det har du sikkert ret i. Er det ikke sådan med det meste!?

 • Reply
  Sine Olsen
  16. januar 2015 at 21:32

  Skal da afprøves, men kan man bruge noget andet end tørrede frugt ?

  • Reply
   beetrootbakery
   18. januar 2015 at 12:09

   Hmm nu har jeg kun prøvet denne version… Men jeg kan forestille mig, at man kan skifte dadlerne (som ikke skal være sådan nogle helt tørre nogle) ud med banan og måske lidt honning, så man sikre, at der kommer sødme til kagen.

   Lad mig vide, hvordan den bliver, hvis du eksperimenterer 🙂

 • Reply
  Anna
  2. november 2014 at 17:30

  Ej den lyder bare helt vildt lækker! Jeg kunne nemt spise et stykke eller 3 lige nu 😉
  kh Anna
  anna-mad.dk

  • Reply
   Katharina
   3. november 2014 at 8:53

   Det kunne jeg også, haha! 😀 Kh Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.