Bagværk/ Kager/ Sundt og sødt

De bedste finskbrød

Det er næsten for galt, at det først er nu jeg deler en opskrift på en af mine all time favorit julesmåkager, nemlig finskbrød. Nu har jeg dog fået prøvet nogle forskellige opskrifter af, og her er min version på de bedste finskbrød!

Hemmeligheden af de bedste finskbrød

Hemmeligheden? Masser af smør selvfølgelig, men derudover så er noget af det vigtigste ved finskbrød, at man ikke bager dem for længe. Ofte så har man ting i ovnen til de begynder at blive gyldne, da man gerne vil have dem sprøde. Sådan er det ikke med finskbrød. De skal gerne være til den underbagte side, da de ellers kan blive tørre og kedelige.

Som du kan se på billederne, så er mine finskbrød også ret blege i det, og det er fordi, jeg kun giver dem omkring 10 minutter i ovnen.

De bedste finskbrød De bedste finskbrød

Opskrifter til jul

Her er nogle af mine andre juleopskrifter. Det meste er mad, men der har også sneget sig en enkelt opskrift på hjemmelavet pynt ind også.

Specier med daim

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsinskiver 

Butterdejsjuletræ med spinat

Klassiske æbleskiver med kærnemælk 

Rødkål ala Meyers

De bedste finskbrød

Opskrift på de bedste finskbrød

Print opskrift
Antal: ca 45 stk

ingredienser

  • 225 g smør
  • 400 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 æggehvide
  • Mandler og perlesukker til at drysse ovenpå

Sådan gør du:

1

Start med at tage smørret ud af køleskabet, så det ikke er helt koldt.

2

Mål hvedemel og sukker af og hæld det i en stor skål sammen med vaniljesukker.

3

Skær smørret i tern og smuldr det ned i melblandingen. Ælt det godt og længe rundt med hænderne til dejen til sidst samler sig. Man skal væbne sig med tålmodighed og blive ved med at ælte. Når dejen næsten er samlet kan den evt hældes ud på bordet. Så er den nemmere at få samlet helt.

4

Sæt dejen på køl i minimum en time. Du kan også sagtens lave dejen dagen før.

5

Tag dejen ud og lad den stå lidt. Tril den til lange stænger med en diameter på ca 1 cm.

6

Skær i skiver på ca 2,5 cm og tryk dem let flade med en finger. Ikke meget, da de også flader ud af sig selv, når de bliver bagt.

7

Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og finthakkede mandler.

8

Bag ved 200 grader i ca 10-12 minutter. Pas på de ikke får for meget. De må gerne være en smule underbagte.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.