Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Vegetarisk shepherd’s pie med svampe og grønne linser

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Vegetarisk shepherd’s pie (eller shepards pie) er comfort food, når det er bedst. Bunden er fuld af grøntsager og grønne linser og låget består af kartoffelmos med smør, creme fraiche og cheddar.

En varm, nærende ret , som er fuld af smag. Sådan beskriver jeg nok bedst denne vegetariske shepherd’s pie. Traditionelt er bunden lavet med kød, men her har jeg blandt andet brugt gulerødder, svampe, rødvin, forskellige krydderier og grønne linser. Låget består af et cremet lag kartoffelmos, som jeg har blandet op med revet cheddar. Det er en billig ret, der mætter godt og som kan holde i flere dage. Den er også yderst velegnet til et vegetarisk indslag til julemaden (dog kan den spises på alle tider af året). For et rigtigt julemåltid kan du evt. servere den med den bedste vegetariske brune sovs og disse rødkål ala dem Meyers laver.

Tip: Den kan sagtens laves klar dagen før, så du bare skal bage den i ovnen. Efter den er bagt kan den holde sig tre-fire dages tid på køl (hvis den får lov at stå så længe)

vegetarisk aftensmad shepherd's pie
opskrift på vegetarisk shepherd's pie

Vegetarisk shepherd’s pie uden kød

Bunden er lavet på grønne linser, og hvis du spørger mig, så er det her den aller lækreste version der findes af shepherd’s pie. Den er smagt til med rødvin, porre, svampe, timian og er perfekt til kølige temperaturer uden for.

Låget er en cremet og let syrlig kartoffelmos, som er blandet op med smør, creme fraiche og revet cheddar. Hvis du ikke har prøvet kartoffelmos med cheddar, så er det hermed dit tegn til at smage det.

Jeg er ret glad for grønne linser, og hvis du har det på samme måde, så kan jeg varmt anbefale denne vegetariske ret med grønne linser og spinat og min opskrift på svamperagout med grønne linser. Ellers kan du også gå på jagt her efter flere lækre vegetarretter.

shepherds pie med svampe

Kan man bruge andre linser til vegetarisk shepherd’s pie?

Ja, det vil jeg tro, men jeg har ikke testet det. Røde linser har det med at blive mere udkogte, så jeg ville nok gå med nogle, som har en mere fast konsistens. Belugalinser ekempelvis. Det kan dog være, at retten skal simre enten længere eller kortere tid. Afhængigt af hvilken linse du bruger.

Hvor længe kan vegetarisk shepherd’s pie holde sig?

Den kan sagtens holde sig i 3 dages tid på køl. Du kan enten varme den op i ovnen eller spise den kold. Den smager faktisk også fremragende kold, så derfor er den også egnet til at have med på arbejde eller i skole dagen efter. Man kan sikkert også opvarme en portion på panden og blande det hele rundt, men der har jeg ikke testet.

Kan man lave den dagen forinden?

Ja, det kan man sagtens. Du kan lave det hele klar dagen inden og så kan du vente med at putte den i ovnen. Derfor er den ret genial, hvis du skal tage en ret med hjem til nogen eksempelvis. En oplagt barselsgave nu jeg tænker over det.

Tip: Spis bunden med spaghetti

Linsesovnen er smækfuld af smag og hvis du forelsker dig i den, så kan du også sagtens bare lave den og så spise den oven på en omgang pasta. Gerne med et gavmildt drys parmesan. Det tror jeg kunne være vildt lækkert.

Kan man bruge andre grøntsager?

Ja, du kan sagtens smide andre grøntsager i sovsen, såsom squash og perberfrugt. Det samme kan du gøre med låget. Eksempelvis jordskokker, knoldselleri, græskar eller søde kartofler.

shepherds pie

Få opskriften på vegetarisk shepherds pie her:

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk aftensmad shepherd's pie
4,86 fra 7 stemmer

Vegetarisk shepherd’s pie

Vegetarisk simremad med en bund af grønne linser og grøntsager og et låg af cremet kartoffelmos med cheddar. Det bliver næsten ikke bedre end det her.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser 

Bunden

  • 1 løg (stort)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder (mellemstore)
  • 200 g brune champignon
  • 1 porre
  • 2 spsk timian (frisk eller tørret)
  • 3 blade tørret lauerbær
  • 2 dl ærter (frosne el. optøede)
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 3 dl vand
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl grønne linser (ikke kogte)
  • 1 grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • Olivenolie til at stege i

Kartoffelmosen

  • 1200 g kartofler
  • 25 g smør
  • 1 dl creme fraiche
  • 80 g revet cheddar (+ ekstra til at drysse oven på )
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk kværnet peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

    Tilberedelse

    • Skræl først kartoflerne, skær dem i halve eller mindre og put dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
      1200 g kartofler
    • Hak løg og hvidløg. Varm noget olivenolie i en stor gryde og hæld løg og hvidløg i ved middel varme.
      1 løg,3 fed hvidløg,Olivenolie til at stege i
    • Imens skrælles gulerødderne og skæres i små tern. Hæld dem i gryden og rør rundt.
      2 gulerødder
    • Rens champignoner, hak dem fint og hæld dem i gryden. Halver porren på langs og skær i tynde strimler, og put også dem i gryden. Tilsæt timian og laurbærblade og steg i 3-5 minutter når alt er i.
      200 g brune champignon,1 porre,2 spsk timian,3 blade tørret lauerbær
    • Tilsæt nu ærter og tomatpure og rør rundt. Lad det stege i et par minutter.
      2 dl ærter,1 dåse tomatpure
    • Skyld linserne i en finmasket si og tilsæt nu linser, grønsagsbouillon, vand og rødvin og lad det simre i 15 minutters tid. Smag til med salt og peber.
      3 dl vand,1 dl rødvin,2 dl grønne linser,1 grøntsagsbouillon,salt og peber
    • Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
    • Nu til kartoffelmosen. Hæld vandet fra kartoflerne. Du ved de er klar, når du kan stikke en gaffel igennem uden den sidder fast.
    • Bland smør, creme fraiche og ost ved og mos med dit foretrukne redskab. Smag til med salt og peber.
      25 g smør,1 dl creme fraiche,80 g revet cheddar,1 tsk flagesalt,1 tsk kværnet peber
    • Find nu et fad frem og hæld først linsesovsen i. Fordel derefter kartoffelmosen oven på og drys til sidst med ekstra revet cheddar.
    • Bag den i ovnen i ca. 15 minutter.

    Noter

    Obs: Jeg har angivet at opskriften er til fire personer, men her er der taget højde for, at alle er meget sultne 😉 
    Kunne du lide opskriften?

    (Klik på stjernerne for at bedømme)

    4,86 fra 7 stemmer
    Pin Del Udskriv
    Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

    Flere opskrifter med grønne linser

    vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser
    Grøn og moderne mormormad, når det er bedst. Vegetarisk millionbøf er lavet med blandt andet grønne linser og karamelliserede løg og er serveret med en luksus kartoffelmos. Det er en simreret, hvor du kan lave andre ting i mens.
    Gå til opskrift
    vegetarisk millionbøf med linser
    Vegetarisk linseret med grønne linser
    Leder du efter en vegetarisk ret med grønne linser? Prøv denne linsegryde. Den er super sund, smager fantastisk og er nem at lave.
    Gå til opskrift
    Vegetarisk linseret med grønne linser
    Vegetariske linsefrikadeller med grønne linser
    Disse lækre vegetariske linsefrikadeller er super nemme at lave og kan bruges til alt muligt. Spis dem både varme og kolde.
    Gå til opskrift
    vegetariske linsefrikadeller opskrift
    vegetarisk julemad

    🍲🍽️

    Sammensæt din egen vegetariske madplan

    Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

    Del med nogen du holder af
    Katharina Kjeldgaard
    Katharina Kjeldgaard

    Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

    Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

    Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

    Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

    Abonner
    Giv besked om
    Opskriftsvurdering




    Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

    4 Kommentarer
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments