


Alle de kendte har sin egen opskrift! Vegansk shepherds’ pie
Gordon Ramsay har en, Jamie Oliver har en og nu har jeg det også. En opskrift på den klassiske irske ret shepherds’ pie. Min er dog en vegansk shepherds’ pie. Den er både vegansk og sundhedsoptimeret. Lammekødet har jeg byttet ud med grønne linser og låget med klassisk kartoffelmos er byttet ud med søde kartofler. Egentligt er det jo en ret tung ret, der måske mere hører sig en dag, hvor vinden rusker i træerne, men denne veganske version er meget lettere i det, så den kan sagtens nydes en varm sommerdag, synes jeg 🙂
Næste gang havde jeg nok lavet dobbelt op på låget med søde kartofler, men jeg eeeelsker også alle typer mos.
FIND FLERE OPSKRIFTER PÅ SUND AFTENSMAD HER >>>
Reklamelinks er markeret med*

Vegansk shepherds’ pie
Shepherds' pie er en klassisk ret. I hvert i fald i Irland. Denne opskrift på vegansk shepherds' pie er en klassisker hjemme hos os.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 portioner
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min
Ingredienser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 100 g brune champignoner (eller flere)
- 2 dl ærter (frosne el. optøede)
- 2 dåser grønne linser (400 g. pr dåse)
- 1 grønsags boullion
- 2 spsk timian (frisk eller tørret)
- 1 tsk paprika
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure
- Salt & peber
- Olivenolie
- 1300 g søde kartofler
Tilberedelse
- Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt timian og paprika.
- Efter et par minutter tilsættes gulerødder, der først er skåret i tern, plus champignoner skåret i skiver.
- Tilsæt ærter og linser og grønsagsbouillon og steg i ca. 10 min.
- Tilsæt da hakkede tomater og tomatpure og rør rundt. Smag til med paprika og rosmarin.
- Imens linsesovsen står og simrer skrælles de søde kartofler og skæres i tern og koges.
- Når de er møre hældes vandet fra og de moses til en pure sammen med 1 spsk salt, 1 tsk. peber og 2 spsk. olivenolie.
- Linsesovsen fordeles nu i et stort fad og mosen fordeles ovenpå.
- Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.