Quantcast
18. marts 2018

Sunde snickers æg

Påsken er lige om hjørnet og det skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen her i Bageriet. Enhver undskyldning for at lave mad jo 😉 Jeg har været i køkkenet med søde Michala fra Madpaletten og lavet lidt lækkert til påskebordet. Michala er også gravid, så det var super at kunne kombinere to af mine yndlingsemner for tiden; preggo-snak og madsnak, haha. Ej, men det var virkelig hyggeligt at kokkerere med Michala og jeg blev ret tilfreds med vores resultater 🙂

Sunde snickers æg lavet på dadler

Det blev blandt andet til disse sund(ere) snickers æg med en flydende karamelmasse. De er hovedsageligt lavet på dadler og så indeholder de også en god mængde peanutbutter og hakkede peanuts. What’s not to like!?

Sunde snickers æg 1
Sunde snickers æg 2

De kan også sagtens rulles til kugler, så man kan også spise dem, når det ikke er påske 😉

Sunde snickers æg 3

Spis dem som dessert snack om aftenen, som lifesaver om eftermiddagen, eller forær dem i værtindegave. Er personligt helt vild med at give og modtage hjemmelavede gaver 🙂

Sunde snickers æg 4

Sunde snickers æg

Jeg elsker smagen af Snickers, men det bliver hurtigt meget usundt. Denne opskrift på sunde snickers æg giver dig den velkendte smag, men dog i en sundere udgave.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 23 stk dadler
  • 2 tsk peanutbutter
  • 3 spsk havregryn (gerne finvalsede, ellers kan du blende dem kort)
  • 30 g saltede peanuts
  • spsk vand
  • 100 g mørk chokolade (72%)
  • Evt lidt havsalt

Tilberedelse

  • Blend 20 dadler og peanutbutter.
  • Hak peanuts og tilsæt halvdelen plus havregrynen og mix det hele godt.
  • Stil på køl i ca. 1 time til massen har fået en fast konsistens.
  • Imens laves karamelmassen. Blend 3 dadler og vand til en ensartet flydende masse og kom den i en frostpose (eller sprøjtepose hvis du har sådan en). Læg den på køl.
  • Når snickersmassen har fået lov til at køle af formes den til ca. 10 små påskeæg. Her kan det hjælpe, hvis du fugter hænderne. Det er lidt fedtet nemlig.
  • Brug en skarp genstand til at bore et hul fra den tykke ende af ægget. Vi brugte et kraftigt plastik sugerør.
  • Klip et lille hul for enden af posen med dadelkaramel og sprøjt lidt ind i ægget. Dæg hullet til, så dadelkaramellen ikke kan komme ud.
  • Imens smeltes den mørke chokolade i et vandbad og hældes bagefter over i en kop eller lille, dyb skål.
  • Overtræk snickers æggene med chokolade ved at lægge et æg ned af gangen i chokoladen (brug en gaffel eller to til at få det op igen). Lad æggene tørre på et stykke bagepapir og pynt med resten af de finthakkede peanuts og evt. havsalt. Så er de sådan set klar til at blive spist 🙂

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Lignende indlæg