

De to ting der oftest får sneget sig med i min madlavning for tiden, må være grønkål og tahin. Så denne pastasalat vendt i en cremet tahindressing, sprød grønkål og chunky stykker søde kartofler er en ren kærlighedsblanding, der går lige i mit madhjerte. Det er sådan set en super nem ret at lave, og hvis man ikke har søde kartofler eller grønkål, kan man sagtens bruge andre grønsager. Jeg tror eksempelvis det kunne være super lækkert med blomkål og kartofler.
Det skal du bruge:
500 gram søde kartofler
125 gram grønkål
250 fuldkornspasta
3 spsk. tahin
2 spsk. olivenolie
2 spsk. soya
3 fed hvidløg
1/2 dl. vand
Havsalt
Olivenolie til at drysse med
Sesam til at drysse med
Så nemt er det:
1. Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft. Skræl de søde kartofler og skær dem i chunky tern. Drys dem med olivenolie og havsalt og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Eller til de er sprøde udenpå og bløde inden i.
2. Grønkål skylles og hakkes groft og drysses også med lidt olie og salt. Bag grønkålen med kartoflerne i de sidste 10 min.
3. Pastaen koges imens.
4. Så skal tahindressingen laves. Hak hvidløget fint og bland hvidløg, tahin, olivenolie, soya og vand.
5. Når alt er klar blandes alle ingredienser i en stor skål.
6. Drys salaten med sesam.