Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Opskrifter

60 min+
Vegansk
vegetar bolognese med spaghetti
vegetar bolognese med røde linser
60 min+
Vegansk
Beluga bolognese anretning på tallerken
Beluga Bolognese
45-60 min
Vegansk
kikærtegryde med græskar og citrongræs
Kikærtegryde med græskar og citrongræs
15-30 min
Vegetarisk
vegetarisk tortilla pizza kikærter
Tortilla pizza med kikærter
30-45 min
Vegetarisk
kartoffelsalat med grønne linser
Grøn kartoffelsalat med grønne linser
15-30 min
Vegetarisk
paneret tofu katsu
Tofu katsu – paneret tofu og karrysovs med grøntsager
15-30 min
Vegetarisk
okonomiyaki
okonomiyaki – japanske pandekager med spidskål
30-45 min
Vegansk
vegetarisk tikka masala med linser
Vegetarisk tikka masala med linser og kikærter
15-30 min
Vegetarisk
vegetarisk burger bowl
Vegetarisk burger bowl med hjemmelavet big mac dressing
60 min+
Vegetarisk
flødekartofler med mornaysauce
Flødekartofler med mornaysauce
15-30 min
Vegetarisk
kål frikadeller
Vegetariske frikadeller med spidskål
30-45 min
Vegetarisk
ovnbagt gnocchi
ovnbagt gnocchi med porrer, svampe og ost
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18012944297749187
Her får du en nem og lækker hverdagsret, der både mætter og smager fantastisk. Med en cremet kokosmælk, masser af smag, grøntsager og protein. 

Server med ris eller nudler og top med eksempelvis peanuts eller cashewnødder. 

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 personer): :
400 g tofu
1 løg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ broccoli (250 g)
3 cm frisk ingefær (eller 2 tsk tørret ingefær)
4 tsk rød karry pasta
1 dåse kokosmælk
2 spsk soya
2 spsk limesaft

Tilbehør
400 g ris
forårsløg
frisk lime
evt ristede sesamfrø eller cachewnødder

Sådan gør du: 
Dup tofuen tør med noget køkkenrulle eller et rent viskestykke. Skær det i tern og steg på en pande/i en wok i smagsneutral olie. Du kan evt også ligge tofuen i et pres mellem noget tungt først i 20 minutter. Dette gør tofuen mere sprød, da mere væske kommer ud, men jeg springer ofte denne del over.

Tag ternene af panden og kom dem på en tallerken, når de begynder at blive gyldne/sprøde. Det tager ca. 10-15 min.

Nu til grøntsagerne, som du klargører og kommer i løbende. Hak løg og hvidløg fint. Kom dem i en wok med 1 spsk olie i. Skær peberfrugten i tynde strimler og kom i. Tilsæt til slut broccoli i små buketter og finthakket ingefær.

Efter nogle minutter tilsættes rød karry paste og så skal det lige svitses af, så smagene rigtig kommer frem. Obs: Der kan være stor variation på styrke. Her har jeg brugt en version, som er købt i en supermarked. Hellere kom for lidt i og så tilsæt mere senere.

Tilsæt kokosmælk, soya og limesalt og lad retten simre i 20 minutters tid. Smag til om der evt. mangler noget.

Mens retten simrer kan du forberede dine ris og øvrige toppings.

#rødkarrymedtofu #tofu #vegetariskaftensmad #plantebaseretaftensmad #tofuwok #aftensmad #hverdagsmad #vegetariskhverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18029465744484975
Madglimt fra juni🎞️🫛

#sommermad #sommersalat #hindbærcrumble #hindbærkage #pastasalt #vegetarisk #vegetariskeopskrifter
Open post by beetrootbakery with ID 18488812969066105
Måske ikke den mest sommerlige ret, men er chili sin carne egentlig ikke sådan en ret, man kan spise året rundt? Jeg kan i hvert fald🙋‍♀️

Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger på min version, som blandt andet indeholder to slags bønner, aubergine og mørk chokolade🍫🙏 

Hvis du kunne tænke dig at prøve den, så har du opskriften lige her. Husk du kan gemme den💌

Det skal du bruge (til fire personer)🛒: 
2 spsk olivenolie
1 løg
4 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk røget paprika
½ tsk kanel
1 tsk tørrede chiliflager (evt mere hvis den skal være stærk. Du kan også bruge frisk chili)
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
1 gulerod (stor)
250 g brune champignon
1 aubergine (ca. 300 g)
40 g hakkede soltørrede tomater (i olie )
1 dåse hakkede tomater
2 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
20 g mørk chokolade
1 dåse sorte bønner
1 dåse kidneybønner
Salt og peber

Sådan gør du: 
- Hak løg og hvidløg fint og stil det til siden.
- Find krydderierne frem og bland dem i en lille skål, så du kan hælde dem i gryden samtidigt. Varm olien i en stor gryde og tilsæt krydderierne. Rør rundt til duften spreder sig i køkkenet, men lad endelig ikke krydderierne brænde på.
- Tilsæt så de hakkede løg og hvidløg og evt en smule mere olie, hvis det føles nødvendigt. Skru også evt lidt ned for varmen, så det ikke brænder på.
- Nu til grøntsagerne. Skræl guleroden og riv gulerod og aubergine på et rivejern. Hak svampene fint. Du skal tilsætte løbende, som du forbereder grøntsagerne. Husk at røre rundt undervejs. Hak de soltørrede tomater i små tern. Lad det det hele stege i 5 minutters tid, når alle grøntsagerne er i.
- Tilsæt så de hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillon og chokolade. Dræn de sorte bønner og kidneybønner for vand og hæld dem i gryden. Lad retten stå og simre i 30 minutters tid. Smag til med salt og peber og server med godt med toppings. 

#chilisincarne #aftensmad #vegetariskaftensmad #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18366981670182594
Den dejligste hindbær crumble med karamelliseret crumble, hvid chokolade og mandelflager. Syrlig, sød, sticky, crunchy. Den er lidt af det hele🥹

Hvis du kunne tænke dig opskriften, så kommer den her👇

Husk at du kan gemme den og husk at følge @beetrootbakery for flere opskrifter💌

Det skal du bruge: 

Til crumble delen: 
150 g smør
½ dl lys sirup
½ dl piskefløde
150 g sukker
150 g finvalsede havregryn
100 g hvedemel
80 g mandelflager/mandelsplinter

Til bunden:
400 g hindbær (frosne)
1 spsk majsstivelse/kartoffelmel
100 g hvid chokolade.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 g (almindelig).

Start med at måle smør, sirup og piskefløde af og kom det på en stor pande. Lad det smelte sammen

Imens kan du blande de tørre ingredienser til din crumble. Kom dem i, når smørret er smeltet.

Rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt. Sluk for varmen og lav nu hindbærdelen.

Kom 400 g frosne hindbær i et tærtefad (dette jeg bruger her har en diameter på 25 cm).

Kom majsstivelse i og vend det hele godt rundt.

Hak den hvide chokolade groft og fordel chokoladen over hindbærrene.

Hæld karamelblandingen over og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.

#hindbær #hindbærcrumble #hindbærkage #hindbærtærte #kage #nemkage
Open post by beetrootbakery with ID 17862874491350212
Her får I opskriften på de lækreste kikærtebøffer, som er lavet på kikærter fra dåse. Her har jeg brugt dem i en burger, men du kan også spise dem med eksempelvis tabouleh og tzatziki til🤌

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (5 bøffer): 
1 løg
3 fed hvidløg
15 g frisk persille (svarer til 1 lille plante fra supermarkedet)
1  gulerod
2 dåser kikærter (480 g drænet vægt)
2 æg
50 g hvedemel
2 tsk spidskommen
1 ½ tsk salt
1 tsk kværnet peber
50 g pankorasp (til at panering)
olie til at stege i

Sådan gør du: 
Skær løg, hvidløg, persille og gulerod ud i grove stykker og put det hele i en en food processor eller minihakker. Blend til det bliver finthakket i konsistensen. Kom det over i en stor skål. Alternativt kan du hakke det hele meget fint, men det går langt hurtigere med en blender af en art.

Skyl kikærter grundigt og lad kikærterne dryppe af i en sigte for vand. Dup dem gerne med lidt køkkenrulle.

Kom kikærterne i food processoren og blend dem meget groft. Måske bare to-tre gange, hvor du trykker på blenderen. Pas på du ikke blender for meget, da farsen ellers bliver får ‘våd’ og nærmest hummus agtig (se billeder på min blog, hvis du er i tvivl).

Kom kikærterne over i den store skål og tilsæt æg, mel og krydderier til farsen. Bland det hele godt sammen. Varm rigeligt med olie på en pande ved middelvarme.

Kom rasp på en tallerken. Fugt hænderne en smule og form én bøf af gangen. Hæld rasp på den, mens du stadig holder den i hånden. Gør det på begge sider og evt. af flere omgange, hvis der ikke sidder så meget fast. Du skal være lidt forsigtig, så de ikke falder fra hinanden. Når først de bliver stegte, så bliver de mere faste i det.

Kom kikærtebøfferne på panden og steg dem i ca. 8 minutter på hver side.

#kikærter #kikærtebøffer #vegatar #aftensmad #vegetariskaftensmad #bælgfrugter #vegetarbøffer
Open post by beetrootbakery with ID 18037614287335457
6 x salater☀️ En samling salater, som jeg håber kan sprede noget sommerstemning🥲 Jeg har en opskrift på nr. 5 på bloggen (stegte asparges med brunet citronsmør), men de andre billeder er blot til inspiration. Det er ofte sådan jeg selv laver salater. Følger ikke en decideret opskrift, men ser på billeder og får ideer til smagssammensætninger☺️ Håber det kan bruges🫶

Husk du kan gemme opslaget, hvis du har lyst💌

#salater #sommersalat #tomater #burrata #apsarges #tilbehør #grønttilbehør
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required