Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Leder du efter noget genialt tilbehør til aftensmaden? Så er du kommet til det rette sted. Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig. Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt.
Opskrift på smørstegt spidskål
Er du klar på en nem opskrift? Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør, så det bliver sprødt og får en dejlig karamelliseret smørsmag. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt citronsaft, flagesalt og så noget revet ost.
Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance. Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.
Smørstegt spidskål som tilbehør
Smørstegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, fisk, en god bøf, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Virkelig bare alt muligt.
Har du rester til dagen efter, kan smørstegt spidskål sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Du kan spise det som det er, eller du kan blande det op med noget madlavningsfløde og evt. noget kogt pasta. Voila, så har du en helt ny ret.
Opskrifter med spidskål
Jeg elsker spidskål. Faktisk tror jeg det er min yndlingsform for kål. Eller, spidskål og rosenkål har nok en delt førsteplads.
Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.
Og lidt i samme familie, så har jeg også en fantastisk opskrift på syltet rødkål. Måske jeg skulle prøve samme opskrift bare med spidskål en dag 🙂
Stegt spidskål i ovnen
Du kan godt lave stegt spidskål i ovnen, men jeg vil nu klart anbefale, at du laver det på en pande, som jeg også gør i denne opskrift. Den sprøde stegeskorpe kan bare noget.
Men laver du det i ovnen, så kan du pensle med smeltet smør (eller olivenolie), hvor det skal have omkring 15 minutter ved 200 grader, varmluft. Men hold øje undervejs. Det må gerne blive sprødt i kanterne.
Reklamelinks er markeret med*
5 fra 3 stemmer
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
Smørstegt spidskål er en af mine yndlingsmåder at tilberede spidskål på. Det er super nemt og så kan man spise det som tilbehør til eksempelvis kylling, fisk eller en god bøf.
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.