Aftensmad/ Aftensmad tilbehør/ Frokost/ Vegetar

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Stegt spidskål med vesterhavsost

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost er måske en af de lækreste måder, man kan tilberede spidskål på. i hvert fald hvis du spørger mig 🙂 Det er ovenikøbet virkelig, virkelig simpelt. Man skærer bare spidskålet i kvarte og steger det i noget smør. Voila. Prikken over i’et er at drysse med lidt flagesalt, citronsaft og så noget revet ost. Alle mulige slags oste kan bruges, men jeg ELSKER vesterhavsost. Seriøst, hvis du ikke kender den, så giv den en chance 🙂 Især den der er ‘grubelagret’. Alternativt er revet parmesan også et godt bud.

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Smørstegt spidskål med revet ost som tilbehør

Stegt spidskål kan spises som tilbehør til alt muligt. Et stegt kyllingbryst, nogle vegetarfrikadeller eller en lasagne. Har du rester til dagen efter, kan det sagtens spises koldt. Alternativt kan du skære det i strimler og give det en tur på panden. Det smager også godt.

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Opskrifter med spidskål

Elsker du også spidskål? Eller søger du inspiration til, hvordan du kan få det brugt i din madlavning? Så er der her tre opskrifter, som jeg håber kan inspirere.

Kikærter med kål og karry

Thai inspireret salat med spidskål og quinoa 

Nem spidskålssalat med æble

Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

Opskrift på smørstegt spidskål med revet vesterhavsost

ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 spidskål i kvarte
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk citronsaft
  • Revet vesterhavs ost til at drysse over

Sådan gør du:

1

Start med at smelte smørret på en pande.

2

Fjern de yderste blade af spidskålet og skær det i fire stykker.

3

Steg 2 af gangen i ca 5 min på hver side eller til de er gyldne.

4

Tag dem af panden og drys med salt, citronsaft og revet vesterhavsost.

Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.