Aftensmad tilbehør/ Alle dips/ Dips, hummus og lign./ Pesto og olier/ Pestoer/ Spiselige gaver

Hjemmelavet basilikumolie

Her har ud opskriften på hjemmelavet basilikumolie lavet på ingen tid. En ideel olie til at drysse på eksempelvis hjemmelavede pizzaer, salater eller pastaretter. Forestil dig lige en pizza med sprød bund, lækker skinke, ruccola og så et drys basilikumolie med et hint af hvidløg. Ja, undskyld hvis du også lige blev rigtig, rigtig sulten!

Du kan også lave olien og give den væk som en sød lille gave til pizza-elskeren. Hvis du eksempelvis har en have eller altan med en masse basilikum, så er det en smart måde at få brugt noget af det på 🙂

En nem hjemmelavet basilikumolie

Konsistensen har jeg holdt chunky, så den minder ikke om en ‘stege olie’. Mere om dem man finder på et pizzaria. Den tager seriøst ikke mange minutter at lave, men det er så lækkert selv at have i hjemmet.

Den kan holde sig i ca en uges tid, hvis den opbevares på køl. Måske lidt længere. Duft og smag på den og så kan du hurtigt vurdere, om den stadig er god. Hvis du opbevarer den på køl, så vær opmærksom på, at den skal stå lidt ude før den kan bruges, da olivenolie bliver ‘hårdt’, når det køles ned.

I denne her version har jeg brugt saltede citroner, som er citroner, der har stået i en saltlage i små to måneders tid. Sådan nogle smager virkelig godt og aromatisk og jeg er blevet vild med at putte dem i min madlavning! Men de kan sagtens erstattes af citronsaft og salt, hvis du ikke lige har sådan nogle på lager 🙂

Hjemmelavet basilikumolie

Det kan du bruge hjemmelavet basilikumolie til

Her har du nogle opskrifter på retter, som alle vil være lækre med et skvæt basilikumolie ovenpå 🙂

Glutenfri pizza med quinoabund 

Glutenfri pizza med gulerodsbund

Nemme tortilla pizzaer

Sommersalat med vandlemon og feta

Jordbærsalat med mozzarella og ristede græskarkerner 

 

hjemmelavet basilikumolie

Opskrift på hjemmelavet basilikumolie

ingredienser

  • 1 plante basilikum (svarer til sådan en man køber i supermarkederne)
  • 2 dl olivenolie
  • 1 lille hvidløg
  • 1 tsk finthakkede saltede citroner (eller salt og citronsaft)

Sådan gør du:

1

Pluk bladene fra din basilikumplante. Skyld dem og dup dem tørre.

2

Hak hvidløget i mindre stykker.

3

Blend alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor.

4

Smag til med citronsaft og salt, hvis du ikke har puttet saltede citroner i.

5

Konsistensen må gerne være lidt grov i det.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.