Annonce

Undgå madspild: Det kan du bruge broccolistokken til

Selvom jeg slår mig meget op på at gå op i madspild, så er jeg ikke perfekt. Langt fra 🙂 Men jeg gør mit bedste, og jeg prøver hele tiden at blive bedre og lave små ændringer i min hverdag. Man skal jo starte et sted 🙂

Jeg har længe godt vidst, at det vidst nok var noget med, at man kan spise broccolistokken.

Den lysegrønne stilk som de flotte mørkegrønne buketter vokser ud fra.

Fik jeg undersøgt hvordan? Næh. Jeg smed den bare ud.

Hver gang med en lovning til mig selv om, at NU måtte jeg også snart se at få brugt hele broccolihovedet, for det er jo noget gris at smide ud. Det ved vi allesammen.

For nyligt fik jeg endelig omsat tanker til handling og nu ærgrer jeg mig over alle de dejlige broccolistokke, jeg har smidt ud! Snøft, snøft.

De smager jo ski GODT!

Undgå madspild: Det kan du bruge broccolistokken til 1

Og kan bruges til rigtig mange ting.

Her har jeg sådan set bare skåret det yderste lag af, da det er lidt sejt i det, og skåret stokken i tynde stave til en lille pre-dinner snack.

Nu hvor jeg har testet, så er der jo næsten ikke grænser for, hvad man kan bruge stokken til.

Så næste gang du sigter efter skraldespanden, så tænk dig lige om 😉

Når den er rå, er den dejlig sprød og når den kommer i varme retter, bliver den helt blød.

Her er en liste til inspiration, men den er i princippet meget længere 🙂

Det kan du bruge broccolistokken til/i:

Grønsagsstave med hummus – skær dem ligesom jeg har gjort på billedet (se mine opskrifter på hummus her >>>)

Sund boller i karry – hak i mindre tern  (se min opskrift her>>>)

Spaghetti kødsovs (se min nemme ragu opskrift her >>>)

Diverse wokretter – snittet i strimler

Supper – kogt møre og blendet ( se mine suppeopskrifter her >>>)

Salater – eksempelvis revet eller skåret i mindre tern

Tærter (eksempelvis denne her med broccoli og hytteost >>>)

Diverse former for mos – kogt mørt og blendet

Spiser du broccolistokken? Og hvad bruger du den til? 🙂

Undgå madspild: Det kan du bruge broccolistokken til 2
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments