🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Noget af det hyggeligste ved julen må være alt det fine pynt rundt omkring. Gerne af den hjemmelavede slags, hvis du spørger mig. Jeg elsker gamle nisser og pynt med historie. I år har jeg udvidet vores julekasse med hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner og det pynter simpelthen så fint, synes jeg 🙂

Nemt DIY: Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Det er et meget nemt og ligetil lille hyggesprojekt, der får hele hjemmet til at dufte dejligt af appelsin. Man skærer egenligt bare appelsinerne i skiver og tørrer dem i ovnen ved svag varme til de har smidt væsken. Jeg har skrevet en guide nederst i indlægget, men som jeg også skriver der, så er det nok meget forskelligt fra ovn til ovn, hvor længe de skal have. Det er bare noget med lige at kigge til dem engang i mellem og huske at vende dem om.

Man kan også gøre det samme med andre citrusfrugter. Grape og citron eksempelvis, men dette har jeg ikke selv prøvet.

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Tørrede appelsinskiver der kan bruges til lidt af hvert

Her har jeg trukket et bånd gennem de tørrede appelsiner og hængt dem op på vores lille ‘juletræ’, som står i en potte i stuen. Så fint og hyggeligt:) Men der er også mange andre måder, man kan bruge de tørrede appelsinskiver. Man kan eksempelvis hænge dem op i en lang snor og lave en guirlande eller man kan bruge dem til gaveindpakning og sætte en lille skive på pakken. Så fint.

Det er også rigtig sødt, hvis du smører dem med lidt lim og putter glimmer på. Det giver noget ekstra spil til dem 🙂

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Hjemmelavede julegaver med tørrede appelsinskiver

Kender du også de der typer, som bare er umulige at finde gaver til? Måske fordi de allerede har alt, hvad de skal bruge? Så frygt ej. Jeg har en masse god inspiration til hjemmelavede madgaver, som kan gives i julegave eller som en lille ekstra gave. Madgaver er også oplagte at give i adventsgaver eller til mandelgaven.

Jeg synes personligt, at hjemmelavede madgaver er virkelig hyggelige og de viser, at du har taget dig tid og gjort dig umage. Du kan jo binde et sødt bånd om glasset/posen med hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner.

Idéer til hjemmelavede madgaver

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Mine bedste juleopskrifter

Jeg elsker julemad og jeg har en masse opskrifter og retter, jeg vender tilbage til år efter år.

Eksempelvis:

Hjemmelavede rødkål ala Meyers
Vegetarisk shepherd’s pie med linser og kartoffelmos
Hvid gløgg med æble og hyldeblomst
Brændte mandler med kanel

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner
Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Hvor længe holder tørrede appelsinskiver sig?

Tørrede appelsinskiver kan holde sig i mange måneder, hvis du har fået tørret dem ordentligt. Jeg har haft nogle, som jeg brugte som pynt juleaften to år i træk. Så svaret er altså, at de kan holde sig længe!

Er de stadig en smule fugtige i det meget tynde lag ‘kød’, der er tilbage, så kan de begynde at rådne, men der går også mange måneder før det sker. Det er i hvert fald min erfaring 🙂 Så altså, jo mere tørre du kan få dem, jo længere holder de 🙂

Sådan opbevarer du tørrede appelsiner

Jeg har haft nogle skiver tørrede appelsiner liggende i en en stor julekasse, og der har de holdt sig helt fint. Men vil du være sikker på, at de kan holde sig til næste jul, så anbefaler jeg, at du putter dem i en lufttæt beholder af en art. En lille boks med låg eller en zip pose.

Reklamelinks er markeret med*

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner
4,80 fra 5 stemmer

Hjemmelavet julepynt af tørrede appelsiner

Antal: 8 skiver

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter

Ingredienser 

 • 2 appelsiner
 • En skarp kniv
 • Bagepapir
 • Snor/bånd

Tilberedelse

 • Tænd ovnen på 100 grader, varmluft.
 • Skær appelsinerne i skiver af ca. 2-3 mm. og fordel skiverne på to bageplader med bagepapir.
 • Bag dem først i 50 min. på den ene side og tag dem så ud og vend dem om, og bag dem i 50 min. på den anden side.
 • Alle ovne er forskellige, så måske er dine skiver tørrede nu. Jeg vendte dem dog igen og bagte i 15 min på den ene side og 15 min på den anden side. Hvor lang tid de skal have, afhænger også af, hvor tykt du har skåret skiverne.
 • Læg dem til at køle af på en rist, når de er færdige.
 • For at undgå at de bøjer, kan du lægge dem i pres med et skærebræt over efter de er kølede af og vente et par timer.
 • Lav et hul med en saks eller skarp kniv og træk et bånd i.

Noter

Antallet af skiver afhænger af appelsinernes størrelse. 
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

4,80 fra 5 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments