Aftensmad/ Kyllingeretter

Sund boller i karry med kylling

Her har I min version på en sundere udgave af en vaskeægte hverdagsklassiker. Boller i karry. Det er egentligt ikke en ret jeg selv får så ofte, men jeg tror måske også det er noget, man mere serverer i børnefamilier. Jeg fik den i hvert fald ofte som barn 🙂

Og nu er jeg glad for, at jeg har genskabt en ny og sundere version, for mums! Der er jo en grund til, at nogle retter bliver lavet igen og igen i de mange små hjem rundt omkring.

So here goes, min version på sund boller i karry med kylling. Bollerne er lavet på hakket kyllingekød og så har jeg prøvet at snige nogle grønsager ind i sovsen, der er lavet på kokosmælk. Jeg har brugt broccoli og gulerødder, men her kan man jo smide diverse grønsagsrester fra køleskabet i 🙂

Sund boller i karry med kyllingJeg serverede retten med blomkålsris, toppet med peanuts, men man kan jo slå sig løs med tilbehøret og toppingen 🙂

Her er nogle forslag til toppingen:
– Æble i tern
– Kokosmel
– Rosiner
– Mango
– Cashewnødder
– Soyaristede mandler

Sund boller i karry med kyllingSund boller i karry med kyllingSund boller i karry med kylling

Sund boller i karry med kylling

ingredienser

  • 3 løg
  • 400 g. hakket kylling
  • 1 æg
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 grønsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. kokosolie til at stege i
  • 2 spsk. karry
  • ½ broccoli
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 ml. madlavningsfløde 7 %
  • 2 gulerødder
  • Salt og peber
  • Server med blåmkålsris og peanuts.

Sådan gør du:

1

1. Først laves bollerne. To løg hakkes fint og kyllingekød, løg, æg, havregryn, peber og salt blandes godt i en skål.

2

2. Opløs en grønsagsbouillon i en stor gryde med kogende vand. Form kyllingebollerne (ca. 1 lille spsk.) og plop dem ned i vandet.

3

Kog dem i ca. 10 min. De stiger automatisk op til overfladen af vandet.

4

3. Imens laves sovsen. Steg 1 hakket løg og 2 hakket fed hvidløg i kokosolie. Når de er blevet bløde tilsættes 2 spsk karry. Husk, at man altid kan tilsætte mere, men ikke mindre.

5

4. Tilsæt broccolig og gulerødder i små tern og lad det stege i ca. 5 min.

6

5. Tilsæt kokosmælk og madlavningsfløde.

7

6. Tilsæt nu kyllingeboller og lad retten simre i yderligere 10 min tid. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry.

8

Server med blåmkålsris og peanuts.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.