Vegetarisk lasagnesuppe med ingrid ærter

Reklame for Pure Dansk

Lasagnesuppe er en genial hverdagsret, hvor du får smagen af lasagne, men med mindre arbejde og ingen hviletide. Den er både mættende, fyldig og let krydret, og så er den lavet som en one pot lasagnesuppe, så der er minimalt med opvask bagefter. Jeg bruger danske Ingrid ærter fra Pure Dansk i min version. De giver fylde til retten og så er de både rige på protein og fibre. De minder meget om kikærter, men har en lidt mere nøddeagtig smag.

vegetarisk lasagnesuppe

Reklamelinks er markeret med*

vegetarisk one pot lasagnesuppe med ingrid ærter
Ingen bedømmelser endnu

Vegetarisk lasagnesuppe med Ingrid ærter

Denne vegetariske one pot lasagnesuppe samler alle de klassiske smage fra lasagne i én gryde. Det er en perfekt hverdagsret med minimalt opvask. De danske Ingrid ærter tilfører suppen en naturlig cremethed og en mild, let nøddeagtig smag, som giver både fylde og mæthed.
Obs: Selve retten tager ca. 35 minutter at lave, men du skal huske at sætte Ingrid ærterne i blød i minimum 12 timer inden.
Antal: 4 portioner

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter

Ingredienser 

  • 180 g danske Ingrid ærter (2 dl)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 mellemstore gulerødder
  • ½ squash
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 spsk tomatpure
  • 400 g hakkede tomater ((1 dåse))
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 5-8 dl vand
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 200 ml madlavningsfløde
  • 5 stk lasagneplader
  • salt og peber

Tilbehør

  • ricotta
  • Ffisk timian
  • brød

Tilberedelse

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld iblødsætningsvandet fra, og stil dem til side.
    180 g danske Ingrid ærter
  • Hak løg og hvidløg fint, og steg det i en stor gryde med olivenolie.
    3 fed hvidløg,1 løg,2 spsk olivenolie
  • Vask og skær bladselleri, gulerødder og squash i fine tern, og kom det i gryden og rør rundt.
    2 stængler bladselleri,2 mellemstore gulerødder,½ squash
  • Tilsæt røget paprika, chiliflager, oregano, timian og tomatpure, og svits i et par minutter.
    2 tsk tørret timian,1 tsk chiliflager,2 tsk tørret oregano,2 tsk røget paprika,2 spsk tomatpure
  • Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand, madlavningsfløde, balsamicoeddike og udblødte Ingrid ærter. Lad det simre under låg i 20 minutter og rør rundt løbende.
    400 g hakkede tomater,1 terning grøntsagsbouillon,5-8 dl vand,1 spsk balsamicoeddike,200 ml madlavningsfløde
  • Knæk lasagnepladerne i mindre stykker og kom dem direkte i gryden. Lad dem simre med i 10-15 minutter, eller til de er færdigkogte. Rør rundt løbende. De må gerne være en smule aldente. Tilsæt evt. ekstra vand hvis suppen koger for meget ind. Smag til med salt og peber.
    5 stk lasagneplader,salt og peber
  • Server lasagnesuppen toppet med ricotta og lidt frisk timian. Evt. også noget brød.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på vegetarisk lasagne med røde linser.

Vegetarlasagne – linselasagne med røde linser
Den ultimativt bedste vegetarlasagne har du lige her. Kødet er byttet ud med masse grøntsager og røde linser og så er der rigeligt med mornaysauce i.
Gå til opskrift
vegetarlasagne med røde linser
vegetarisk lasagnesuppe med ingrid ærter

Ingredienser i vegetarisk lasagnesuppe

Her kommer en gennemgang af nogle af de ingredienser, som jeg bruger i min lasagnesuppe.

  • Danske Ingrid ærter: Giver suppen protein og en fast, cremet struktur. Ingrid ærter har en mild smag, som suger krydderierne godt til sig. Husk at sætte dem i blød aftenen før.
  • Lasagneplader: Brækkes i mindre stykker og koger med i suppen. Det giver den klassiske lasagnefornemmelse, bare uden ovn.
  • Hvidløg: Hvidløg er med til at give suppen dybde og varme.
  • Løg: Sødme og bund. Jeg plejer at hakke det fint og lade det simre langsomt i olien, så det bliver helt blødt.
  • Bladselleri: Giver en let bitterhed og lidt knas, som balancerer det søde og fede i suppen.
  • Gulerødder: Skærer jeg i små tern. De giver sødme og lidt tekstur.
  • Squash: Mild og saftig og den suger smagen til sig og giver en god, blød struktur.
  • Hakkede tomater: Suppens base, der er syrlig og sød på samme tid. Vælg gerne en god kvalitet, så du får en fyldig tomatsmag.
  • Tomatpure: Koncentrerer smagen og giver farve og dybde.
  • Balsamicoeddike: Et lille skvæt løfter retten med syre og en snert sødme. Jeg giver altid mine tomatretter et skvæt. Hvis du ikke har en eddike, så kan du også bruge citronsaft.
  • Madlavningsfløde: Gør suppen dejlig cremet. Du kan bruge en plantebaseret version, hvis du vil holde den helt vegansk.
  • Tørret timian, chiliflager, oregano, røget paprika:
    Krydderierne er helt afgørende. Paprikaen giver varme og røg, oregano og timian giver den klassiske lasagnesmag, og chili giver lidt kant.
  • Ricotta: Serveres på toppen. Den kolde, cremede ost smelter let ned i suppen og giver en mild, rund kontrast til krydderierne.
  • Frisk timian: Et drys ved servering gør det lige lidt pænere og dufter så skønt.
  • Brød: Et stykke ristet surdejsbrød eller fladbrød til at dyppe i. Det hører sig næsten til. Jeg har nogle opskrifter på madbrød her.
lasagnesuppe med ingrid ærter

Sådan serverer jeg min vegetariske lasagnesuppe

Når suppen er færdig, og lasagnepladerne er møre, men stadig har lidt bid, så topper jeg med en stor skefuld ricotta og et drys frisk timian. Ricottaen smelter let ned i suppen og giver en silkeblød, let sød kontrast til tomatsmagen og krydderierne. Hvis du ikke har ricotta, kan du sagtens bruge creme fraiche, revet mozzarella mascarpone eller en plantebaseret alternativ. Bare noget cremet, som runder det hele af.

Jeg serverer den næsten altid med et godt stykke brød. Enten ristet surdejsbrød, fladbrød eller en rest grovboller. Det gør retten ekstra hyggelig og mættende, og så er det altså lækkert at dyppe i den varme, krydrede suppe.

Hvis jeg laver den til gæster, pynter jeg den gerne lidt op med friskhakkede krydderurter. timian, oregano eller lidt basilikum, alt efter hvad jeg har på hånden. Vil du gøre den mere børnevenlig, kan du skære lidt ned på chili og paprika og evt. servere osten ved siden af. Og skal den være ekstra spicy til de voksne, så snup en smule sriracha eller et drys chiliolie over ved servering. Det giver lige det sidste pift!

Ingrid ærter fra Pure Dansk

Jeg er virkelig blevet glad for at bruge danske Ingrid ærter i min madlavning. De har en dejlig mild smag og en fast konsistens, der gør dem perfekte som køderstatning i vegetariske retter. De minder en del op kikærter, men har smagsnoter af majs og nødder. Ingrid ærter er en gammel dansk sort, som desværre har været glemt i mange år.

Pure Dansk arbejder målrettet for at få danske bælgfrugter tilbage på tallerkenen. Deres mission er at fremme plantebaseret madkultur med fokus på smag, bæredygtighed og dansk landbrug. Jeg synes, det er ret fantastisk, at man kan købe lokalt producerede ærter og linser, der både smager godt og støtter en mere klimavenlig kost. Du kan finde Ingrid ærterne hos Pure Dansk, både i deres webshop og hos udvalgte forhandlere.

vegetarisk one pot lasagnesuppe med ingrid ærter

Måske er disse vegetariske lasagner også noget for dig?

Grøntsagslasagne
Den bedste grøntsagslasagne! Den er både velsmagende og nærende og rimelig nem at lave. Ideel til en kødfri middag fyldt med farverige grøntsager og cremet ost. Den smager mindst lige så godt dagen efter og er også fryseegnet.
Gå til opskrift
grøntsagslasagne hvor der er taget et stykke
Beluga lasagne – lækker vegetarisk lasagne
En virkelig smagfuld vegetarlasagne, med en lasagnesauce fuld af belugalinser og grøntsager. Der er rigeligt med mornaysovs og selvfølgelig ost på toppen. Den smager næsten bedre dagen efter og kan også fryses.
Gå til opskrift
Et stykke beluga lasagne
Vegetarlasagne – linselasagne med røde linser
Den ultimativt bedste vegetarlasagne har du lige her. Kødet er byttet ud med masse grøntsager og røde linser og så er der rigeligt med mornaysauce i.
Gå til opskrift
vegetarlasagne med røde linser

Oftest stillede spørgsmål til vegetarisk lasagnesuppe

Kan jeg bruge andre bælgfrugter end Ingrid ærter?

Ja, kikærter minder meget om Ingrid ærter, så dem kan du også bruge i stedet. Du kan enten bruge udblødte kikærter, som du koger med ligesom der står i opskriften. Eller du kan bruge dem fra dåse, som ikke skal koge med lige så længe, da de allerede er kogte. Kom dem i de sidste 5 minutters tid, hvor lasagnepladerne simre med.

Kan suppen fryses?

Ja, det kan den sagtens.

Hvor længe kan suppen holde sig i køleskabet?

Den holder sig fint i 3-4 dage i en lufttæt beholder. Smagen bliver næsten kun bedre med tiden.

Skal jeg udbløde Ingrid ærterne?

Ja, de skal sættes i blød i mindst 12 timer.

Kan jeg lave suppen vegansk?

Helt sikkert. Brug plantefløde i stedet for madlavningsfløde og udelad ricottaen.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments