Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Edamamebønner

Vegetariske edamamedeller med miso

Vegetariske edamamedeller med miso

Grøn salat med mozzarella og pinjekerner 1

Grøn salat med mozzarella og pinjekerner

Quinoasalat med kikærter

Quinoasalat med kikærter

thai-inspireret salat med quinoa og spidskål 2

thai-inspireret salat med quinoa og spidskål

10919610_438179363002375_1405046639_n_zps8hslc4ha.jpg

Edamame bønner på rugbrød

Ristede edamamebønner 3

Ristede edamamebønner

Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 17887726674220547
Her har I opskriften på tikka masala🧡 En varmende gryderet med knald på krydderier og hele tre slags bælgfrugter (god ret hvis du har rester liggende). Røde linser, grønne linser og kikærter. Alle er nogle du kan købe i de fleste supermarkeder. Hvis man vil snige nogle grøntsager i, så kan man også sagtens gøre det. 

Husk at gemme💌

Det skal du bruge (4 portioner) 
1 tsk tørret ingefær
4 tsk gaham massala
1 tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
2 tsk gurkemeje
1 spsk sukker
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
25 g smør
1,5 spsk tomatpure
5-7 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
1 dl tørrede røde linser
1 dl tørrede grønne linser
1 dåse kikærter
2,5 dl madlavningsfløde (evt havrefløde)
2 tsk limesaft
salt
peber

Ideer ilbehør: 
naan 
ris 
frisk persille 

Sådan gør du: 
Mål alle krydderiene af og hæld dem i en lille skål, så du har dem klar.

Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt så krydderierne, løg og hvidløg og rør rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt i et minuts tid.

Tilsæt så vand (start med 5 og tilsæt evt mere), hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør rundt og lad det stå i ca. 10 minutter eller til det begynder at simre.

Skyld linserne og tilsæt dem. Lad retten simre i ca. 20-30 minutter eller til linserne er færdige.

Si kikærterne og tilsæt dem. Tilsæt fløde, limesaft og smag til med salt og peber og lad rettem simre i 5 minutter.

Server eksempelvis med bredbladet persille, ris, naanbrød og creme fraiche

#aftensmad #linseret #linsegryde #vegetar #vegetarisk #vegetariskaftensmad #kikærter #grønnelinser #rødelinser #vegetarisktikkamasala
Open post by beetrootbakery with ID 18116654872505256
Cremet pasta med cashewnødder. Her har I opskriften på en nem pastaret med cashewnødder, stegt snackpeber, chiliflager og citronsaft🤌

De blendede cashewnødder giver den lækreste, silkebløde konsistens og en rund, mild smag, mens chiliflager, hvidløg og citronsaft sørger for, at der alligevel er smæk på. 

Jeg har brugt min Powerfuel 1800 blender fra @wilfadanmark, som jeg er blevet virkelig glad for. Den er rummelig, nem at bruge og nem at rengøre🙌

Husk at du kan gemme opskriften💌 

Ingredienser (4 portioner) : 
1 løg 
2 røde snack peberfrugter 
5 fed hvidløg 
1 tsk chiliflager 
1 tsk flagesalt 
1 tsk kværnet peber 
2 ½ dl usaltede cashewnødder
2 dl havremælk
½ citron (saften) 
½ dl soltørrede tomater 
1 spsk olivenolie 
400 g pasta (ukogt)

Sådan gør du: 
Overhæld cashewnødder med kogende vand og lad dem stå i minimum 1 time.

Skær løg og snack peber i mindre stykker og kom dem på en pande med olivenolie ved middelvarme. Det hele skal blendes senere, så stykkerne behøver ikke være pæne. Hak så hvidløg og kom på panden. Krydr med salt, peber og chiliflager og steg det hele i ca. 10 minutter. 

Kog pasta i mens. 

Kom så alt fra panden i blenderen og tilføj desuden cashewnødder (uden vand), havremælk, soltørrede tomater og citronsaft. 

Blend til du får en fløjsblød sauce. Kom mere mælk i, hvis du gerne vil have konsistensen tyndere og smag til med salt og peber. 

Bland sovsen med pasta. Hvis du gerne vil varme det op sammen i en gryde, så kan du sagtens gøre det. 

#wilfa #wilfadanmark #blender #pasta #cashewpasta #vegetar #vegetarisk #powerfuel1800
Open post by beetrootbakery with ID 18022818869535025
3 ag 5 opskrifter med kikærter: Asiatisk bowl med kikærter (opskrift i teksten)

Her får I en  en hverdagsret, der kaan tilpasses efter hvad ud har i køleskabet og hvad du godt kan lide. Koriander, syltede rødløg eller hakkede peanuts kunne også være lækkert at server til. På den måde er bowls geniale🙌

Kikærterne bliver først bagt i ovnen, så de bliver sprøde, og derefter vendt i en sovs, så de får en mere karamelliseret og ‘sticky’ konsistens.

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (til 4 portioner): 
2 dåser kikærter
2 spsk smagsneutral olie
4 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær (finthakket)
1 løg
1 spsk majsstivelse + 2 spsk koldt vand
¾ dl soya
1 spsk riseddike
2 spsk flydende honning
½ dl sesam

Tilbehør
2 spsk sesam
2 avocadoer
400 g edamamebønner
200 g broccolini
lidt citronsaft 
300 g ris
ekstra soya

Sådan gør du: 
Først skal ovnen tændes, da kikærterne skal bages og blive sprøde. Tænd ved 200 grader, varmluft.

Si og skyld kikærterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem med 1 spsk smagsneutral olie og bag dem i ca. 25 minutter. Eller til de begynder at blive sprøde. Rør rundt undervejs.

Så til marinaden, hvor du kan starte med at gøre ingredienserne klar. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær løg i tynde både. 

Bland majsstivelse og vand i en lille skål og rør det godt sammen. 

Varm nu olie i en stor pande/wok ved lav til medium varme. Kom hvidløg og løg i og steg i 2–3 minutter. Tilsæt derefter ingefær, soya, riseddike, majsstivelse og honning til wokken.

Rør konstant i 2-5 minutter ved svag/middel varme, indtil saucen begynder at tykne.

Tilsæt kikærterne og sesam og rør det hele godt sammen. Lad det simre i ca. 3–4 minutter, til saucen er tyknet og kikærterne har fået en ‘klæbrig/sticky’ konsistens. Tilsæt evt mere vand løbende.


Tilbehør
Kog ris efter anvisninger på pakken.

Steg broccolini på en pande i olivenolie og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Gør de andre grøntsager klar og anret din bowl. Server gerne med ekstra soya.

#aftensmad #vegetariskaftensmad #kikærter #asiatiskbowl #kikærtebowl #bælgfrugter
Open post by beetrootbakery with ID 18055706558427251
Pandekager til morgenmad?🥞 Ja tak, siger jeg bare. Og det gør mine børn også. Spiser dem selvfølgelig også gerne til frokost og aftensmad🤝

Disse morgenmadspandekager er en god start på dagen. De består blandt andet af æg, havregryn, hytteost og citronskal. De er super nemme at lave og har en god tyk konsistens. Foruden at være gode til morgenmad, så er de også gode i madpakken😄

Jeg har brugt min Powerfuel 1800 blender fra @wilfadanmark og jeg skal lige love for, at der er power i den💪

Husk at du kan gemme opskriften💌

Ingredienser (14 stk): 
5 dl hytteost (ca. 450 g)
5 æg
4 dl havregryn 
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt 
2 tsk bagepulver
Skallen fra 1 øko citron 
Smør eller kokos til at stege i 

Toppings: 
revet citronskal 
flormelis
ahornsirup 
friske bær 

Sådan gør du: 
Kom hytteost, æg, havregryn, vaniljesukker og lidt salt direkte i blenderen. 

Blend til konsistensen bliver cremet og hæld så dejen i en skål. 

Kom revet citronskal i og vend forsigtigt bagepulveret i. 

Varm godt med smør eller kokosolie på en pande og steg pandekagerne til de er gyldne op hver siden. Brug ca. 1 ½ - 2 spsk pr pandekage. 

#wilfa #morgenmad #morgenmadspandekager #hytteost #hytteostpandekager #hytteostopskrift #citronpandekager #wilfablender #powerfuel1800 #wilfadanmark
Open post by beetrootbakery with ID 18109927366551003
Flere har spurgt mig (og det er altså rigtigt🤣) om man kan bruge hvid quinoa i stedet for rød quinoa i mine quinoabøffer, så jeg lovede at teste det af. Her har I resultatet😄

Jeg ændrede ikke på noget andet. Skiftede blot rød ud med hvid, og det fungerede super fint👏

Så svaret er, at det kan man sagtens💚

Der er blandt andet røget paprika og tomatpure i farsen, så derfor har de stadig en lidt rødlig farve. 

Som I kan se i videon, så kan man også stege dem som mindre frikadeller. De er blandt andet gode som små hapsere i løbet af dagen eller på en rugbrødsmad💪

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (8 stk): 
175 g ukogt hvid quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du:
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Rør rigtig godt rundt og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form bøfferne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne. Ca. 3-5 minutter på hver side.

#quinoabøffer #vegetarbøffer #vegetarburger #quinoa #vegetariskaftensmad #aftensmad #hvidquinoq
Open post by beetrootbakery with ID 17950377923882075
Luksus morgenmad☕️ Her har I inspiration til en luksuriøs, vegetarisk morgenmad, hvor jeg har brugt flere af mine favoritter. Blandt andet surdejsboller fra Jalm&B (med smør og flagesalt), færdiglavede vegetardeller fra Aarstidernes eget køkken, triple choc hapsere fra Cocohagen, tofu fra Lê-Trang (som jeg har lavet til scrambled tofu) og andre gode sager🤌

Jeg har købt det hele på Aarstiderne.com, hvor man finder et stort udvalg af økologiske dagligvarer💚 Alt fra grøntsager og frugter til færdigretter og specialiteter. Det hele kan handles online og bliver leveret til døren. 

RABATKODE: Jeg har fået lov til at dele en rabatkode med jer, så du kan få 20% med koden BEETROOTDV på alle dagligvarer på Aarstiderne.com. Koden kan kun bruges én gang pr kunde og kan ikke kombineres med andre tilbud. 

#aarstiderne #aarstidernecom #morgenmad #vegetariskmorgenmad #brunchinspiration
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required