21. januar 2016

Veganske frikadeller med røde linser og peanuts

vegetariske frikadeller med røde linser

Jeg er stor fan af røde linser, som kan bruges i mange forskellige retter. Blandt andet laver jeg ofte verdens bedste dahl og denne vildt lækre tomatsuppe med røde linser. I denne opskrift har jeg brugt dem som hovedingrediens i disse veganske frikadeller med røde linser og peanuts. Linserne gør, at de bliver svampede og bløde indeni og så er de sprøde udenpå. Det er SÅ lækkert 🙂

Opskrift på veganske frikadeller med røde liner

Hvis du følger med, så ved du, at jeg elsker vegetariske frikadeller (jeg linker til mine bedste opskrifter længere nede i indlægget) og denne her opskrift er måske på min top tre. Udover linser indeholder de gulerødder, spidskommen og så den hemmelige ingrediens (som overhovedet ikke er hemmelig, så jeg ved ikke, hvorfor jeg skriver det) peanuts! Hakkede salte peanuts der giver noget crunch, som modspil til den bløde konsistens.

vegetariske frikadeller med røde linser

Spis frikadeller til

Jeg får tit forespørgsler på forslag til tilbehør og til disse frikadeller, så vil jeg helt klart anbefale en god og lækker salat. Røde linser er rige på protein og mætter rigtig godt, så en salat til vil være ideel. Det kunne eksempelvis være min broccolisalat (kan nemt gøres vegetarisk), denne nemme spidskålssalat eller hvad med en sommerlig salat med jordbær og mozzarella?

vegetariske frikadeller med røde linser

Opskrifter på vegetariske frikadeller

Leder du efter flere geniale opskrifter på vegetariske frikadeller? Så har jeg her samlet nogle af mine yndlings, som jeg har fået rigtig gode tilbagemeldinger på 😀

Quinoafrikadeller med majs og gulerødder 

Vegetariske blomkålsfrikadeller

Squashfrikadeller med philadelphia

Vegetariske frikadeller med kidneybønner og søde kartofler

vegetariske frikadeller med røde linser

Opskrift på veganske frikadeller med røde linser og peanuts

Print Recipe
Serves: ca 22 stk

Ingredients

 • 3 dl røde linser
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk peber
 • 3 tsk spidskommen
 • 1 tsk karry
 • 2 store gulerødder
 • 1 dl hvedemel
 • 2 dl hakkede saltede peanuts
 • Olivenolie til at stege i

Instructions

1

Kog de røde linser i 6 dl kogende vand i ca 8 min og si derefter vandet fra.

2

Hak løg og hvidløg fint og skræl og riv gulerødderne på et rivejern.

3

Bland nu alle ingredienser i en stor skål.

4

Rør godt rundt og form dem med en spsk i den ene hånd og gør din anden hånd lidt våd, så de ikke klistrer så meget. Steg dem på to pander (hvis det skal gå hurtigt) i olivenolie.

Veganske frikadeller med røde linser og peanuts 4
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments