Kikærte blondie

Hvis du er på jagt efter en nem og lidt ‘sundere’ kageopskrift, så er denne kikærte blondie et virkeligt godt bud. Den er hurtigt blevet en viral favorit, og det forstår jeg godt! Du får en svampet og sød kage med masser af smag fra peanut butter, havregryn og en svampet konsistens fra kikærterne. Det lyder måske lidt specielt, men tro mig de giver en super lækker og fugtig konsistens. Den er perfekt som en lille snack til kaffen, eller når du bare har lyst til noget sødt og tilfredsstillende. En perfekt kage til hverdagsforkælelse.

Et stykke kikærte blondie

Reklamelinks er markeret med*

Et stykke kikærte blondie hvor der er taget en bid
Ingen bedømmelser endnu

Kikærte blondie

En nem og 'sund' kikærte blondie, som blandt andet består af peanut butter og kikærter. Spis den som en aftensnack eller et lækkert mellemmåltid. Kagen er en mindre kage og giver 12 stykker af dem du ser på billederne. Den kan sagtens holde sig på køl eller fryses.
Antal: 1 kage

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Ingredienser 

  • 2 dåser kikærter (480 g kogte kikærter)
  • 200 g peanut butter
  • 2 dl flydende honning
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 4 dl havregryn (160 g)
  • 100 g chokoladeknapper
  • flagesalt til at drysse oven på

Tilberedelse

  • Forvarm ovnen til 200 grader. Find din foodprocessor frem, da den klarer alt arbejdet for dig. Start med at blende havregryn, så de bliver til mel.
  • Kom så alle de de andre ingredienser i, undtaget chokoladeknapperne.
  • Kom massen i en skål og vend chokoladeknapper i.
  • Fordel dejen i en form med bagepapir (det hjælper, hvis du krøller det, inden du kommer det i). Jeg brugte en med målene 21x21x4 cm.
  • Bag kagen i 25-30 minutter. Allt ovne er forskellige, så hold øje undervejs. Den skal være fugtig i midten, men ikke flydende. Den sætter sig yderligere, når den køler af.
  • Lad den køle helt af før den spises.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

Ingen bedømmelser endnu
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på dadelkugler med kikærter og lime.

Dadelkugler med kikærter og lime
Svampede og lækre dadelkugler med kikærter og lime. De er meget populære herhjemme, så derfor er der her til en stor portion. De holder sig godt på køl, men kan også fryses.
hånd der holder en dadelkugle med kikærter og lime

Ingredienser i min kikærte blondie

  • Kikærter: De er basen i opskriften og giver blondien dens svmapede konsistens. Det er vigtigt at skylle og dræne dem godt, så du undgår bismag. Kikærter er også en god kilde til protein og fibre, hvilket gør kagen en smule mere mættende end almindelige kager.
  • Peanut butter: Tilføjer en rig og let saltet smag, som passer perfekt sammen med honningen og chokoladen. Man kan også bruge cashewcreme, men dette har jeg ikke selv testet.
  • Flydende honning: Sødmen i kagen kommer fra honningen, og den bidrager samtidig med fugt.
  • Vaniljesukker: Giver en mild og behagelig smag, der afrunder hele kagen. Du kan også bruge vaniljepasta eller vaniljeekstrakt, hvis du hellere vil det.
  • Bagepulver og natron: De to hævemidler arbejder sammen for at give blondien en lettere og luftigere tekstur. Den er dog stadig rimelig tung i det.
  • Havregryn: De fungerer som mel i opskriften og bidrager med struktur. Jeg bruger almindelige fine havregryn, som jeg blender.
  • Chokoladeknapper: De giver lækre bider af sødme og dybde. Jeg bruger mørk chokolade, men mælk eller hvid chokolade fungerer også godt.
  • Flagesalt: Et lille drys på toppen fremhæver smagene og giver et lækkert modspil til det søde. Det gør virkelig en forskel!
Kikærte blondie kage

Sådan får du den bedste kikærte blondie

Der er nogle små tricks, der kan gøre en stor forskel, når du bager med kikærter. For det første er det virkelig vigtigt, at kikærterne er skyllet grundigt og drænet godt. Hvis de er for våde, bliver dejen for tung, og så kan kagen blive klæg i midten. Jeg plejer at lade dem dryppe af i en sigte og duppe dem tørre med lidt køkkenrulle.

En anden vigtig ting er at blende kikærterne helt glatte sammen med de øvrige ingredienser. En foodprocessor eller en kraftig blender er klart bedst. Du skal ende med en ensartet og cremet dej uden klumper. Jo glattere dej, jo mere lækker og luftig bliver kagen.

Når du tilsætter chokoladeknapper, så gem gerne en lille håndfuld og drys dem over toppen af kagen lige inden bagning. Det giver en flot finish og sikrer, at du får lidt chokolade i hver bid. Og glem endelig ikke flagesaltet, når kagen er afkølet. Det virker måske som en lille detalje, men det løfter virkelig hele smagsoplevelsen.

Bagetiden kan variere lidt afhængigt af din ovn, men hold øje med, at midten sætter sig. Jeg mærker med en gaffel. Den skal gerne komme ud med lidt fugtige krummer, men ikke være helt smurt ind i dej.

Det er vigtigt at du lader kagen køle helt af, før du skærer i den. Den sætter sig nemlig mere, mens den står, og det gør det hele meget nemmere.

Et stykke kikærte blondie hvor der er taget en bid

Variationer og serveringsforslag til kikærte kagen

Hvis du ikke er fan af peanut butter, så prøv med mandelsmør eller cashewsmør i stedet. Det giver en lidt mildere smag, men fungerer stadig rigtig godt. Du kan også tilføje lidt kanel, kardemomme eller revet citronskal for at give blondien et twist.

Når det kommer til toppings, så kan du sagtens gå lidt amok. Et drys kokosflager, hakkede nødder eller endda lidt hakket tørret frugt kan gøre den ekstra lækker.

Blondien er også ret god dagen efter, så du kan sagtens bage den i forvejen. Jeg opbevarer den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og den holder sig fint i et par dage. Skal den holde længere, kan du smide den i køleskabet. Eller frys den ned i tern.

kikærte blondie skåret i skiver
Rå kikærte blondie i en form

Måske er disse sundere kager også noget for dig?

Dadelkugler med kikærter og lime
Svampede og lækre dadelkugler med kikærter og lime. De er meget populære herhjemme, så derfor er der her til en stor portion. De holder sig godt på køl, men kan også fryses.
hånd der holder en dadelkugle med kikærter og lime
Rå cookie dough med kikærter
Jeg elsker rå cookie dough! Denne udgave bruger kikærter, men smager næsten lige så godt som 'den originale' slags.
Gå til opskrift
Cookie dough med kikærter
Kikærtetrøfler
Du har sikkert allerede smagt dadelkugler, men har du prøvet kikærtetrøfler? De kan anbefales. De indeholder stadig dadler, men der er også en hel dåse kikærter i, hvilket gør konsistensen ekstra cremet og så tilføjer de også en god mængde protein.
Gå til opskrift
Kikærtetrøfler

Oftest stillede spørgsmål til kikærte blondie

Kan kikærte blondie fryses?

Ja, den kan godt fryses. Skær den i passende stykker og frys dem ned i en lufttæt beholder. Den er nem at tø op og smager stadig godt bagefter.

Kan jeg bruge andre bønner end kikærter?

Du kan godt bruge hvide bønner, som butterbeans, men smagen og konsistensen ændrer sig en smule. Jeg har ikke selv testet med andre bælgfrugter.

Skal kikærterne skylles?

Ja, det er vigtigt at skylle dem grundigt og lade dem dryppe godt af. Ellers risikerer du en bismag fra lagen.

Hvordan opbevarer jeg blondien bedst?

Opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet eller frys den ned i stykker.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments