Italiensk pastasalat med kylling

Her har du en opskrift på italiensk pastasalat med kylling, som udelukkende indeholder lutter gode sager. Kylling, parmaskinke, oliven, artiskok, soltørrede tomater, basilikum og parmesan. Alle disse skønne råvarer er sovset ind i en lækker, cremet citrondressing, som gør, at den holder sig frisk længe.

Italiensk pastasalat med kylling – det hele værd

Jeg vil ikke lyve. Denne opskrift kræver mere tid i køkkenet, end jeg normalt bruger. De fleste opskrifter her er meget nemme at gå til og kræver hverken lang tid eller lange ingredienslister. Denne ret er lidt anderledes, men jeg lover, den er det hele værd!

Hvis du synes, du har set den før, så er det fordi, den er inspireret af en ret jeg lavede til ‘mad roulette’ på min Instagram. Hvis du ikke følger med i min ‘mad roulette’, så er det en sjov leg, jeg leger hver fredag, hvor jeg slår op på en tilfældig side i en kogebog og så SKAL jeg lave den ret jeg lander på.

Den oprindelige italienske pastasalat var super lækker, men jeg havde alligevel nogle ting, jeg ville lave om, så her er min helt egen version. Og hvis jeg selv skal sige det, så er den blevet virkelig god!

Italiensk pastasalat med kylling

Perfekt salat til et buffetbord eller til sammenskudsgilde

Pastasalaten her er helt ideel til et buffetbord eller til at tage med, hvis du er inviteret til sammenskudsgilde. Den cremede dressing gør, at den sagtens kan stå længe uden at den bliver kedelig. Faktisk kan du allerede lave den dagen før, at den skal spises. Den kan både serveres varm, men smager mindst lige så godt kold.

Den består af pasta, kylling og grønsager, så egenligt er det en helt fin ret i sig selv til enten frokost eller aftensmad, men den kan også sagtens serveres som en del af en buffet.

Italiensk pastasalat med kylling

Inspiration til lækre pastaretter

Her har jeg samlet links til tre andre pastaretter, som også smager rigtig godt. Hvis du vil have endnu mere inspiration, så kan du også tjekke min kategori ‘pastaretter‘, hvor jeg har samlet ALLE mine opskrifter med pasta ét sted.

Pastasalat med karrydressing og bacon

Pasta i mornaysovs med kylling, broccoli og porrer

Fajita pasta med kylling og peberfrugter 

Italiensk pastasalat med kylling
Reklamelinks er markeret med*
Italiensk pastasalat med kylling

Italiensk pastasalat med kylling

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 portioner
Forberedelse25 min
Tilberedelse30 min
I alt55 min

Ingredienser

 • 250 g pasta penne (jeg har her brugt en glutenfri version)
 • 3 kyllingbrystfileter
 • 2 fed hvidløg
 • 1 ½ Citron saften
 • Salt og peber
 • 1 pakke parmaskinke
 • 1 glas artiskok (110 g)
 • 4 spsk soltørrede tomater i strimler (olien må gerne komme med)
 • ½ glas sorte oliven uden sten (ca 50 g)
 • 0,5 dl olivenolie
 • 1 tsk dijon sennep
 • 3 tsk majsstivelse
 • 250 ml madlavningsfløde
 • 2 spsk frisk basilikum
 • Parmesanost til at drysse ovenpå

Tilberedelse

 • Kog pastaen efter anvisninger på pakken.
 • Hak hvidløg og bland hvidløg, saften fra den ene citron og lidt salt og peber i en skål. Hæld blandingen over de tre kyllingbrystfileter. Hvis du har tid, kan du lade dem marinere i nogle timers tid og ellers så bare steg dem med det samme i noget olivenolie til de er gennemstegte. Hvis det går for langsomt kan de evt skæres i mindre stykker.
 • Imens fordeler du parmaskinken på en bageplade med bagepapir og bager stykkerne i ca 5-7 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er sprøde. Lad dem derefter køle af.
 • Hak artiskokker groft og bland dem med soltørrede tomater og oliven, som du har halveret, i en stor skål.
 • Nu til sovsen.
 • 0,5 dl olivenolie varmes i en gryde sammen med 1 tsk salt og dijon sennep. Bland imens majsmel med 0,5 dl vand og rør til det er opløst. Hæld det i gryden og når det bobler/simrer tilsættes madlavningsfløde og frisk basilikum i strimler og saften fra 1/2 citron. Nu skulle den gerne begynde at tykne. Smag til med salt og peber og sluk for sovsen.
 • Når kyllingen er færdig skæres den i små tern og blandes med artiskok, oliven og soltørrede tomater, sovs og pasta (skyl pastaen i koldt vand inden, så den ikke klistrer, hvis altså salaten skal være kold). Skær den sprøde parmaskinke i små stykker og drys med den og parmesan.
Del med nogen du holder af
Facebook
Pinterest
Email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Lignende indlæg