10. maj 2014

Boller med kartoffel og rosmarin

 photo boller_zps2d2788fc.jpg

Jeg modtog for en uges tid siden en request fra en læser, som kunne huske de her boller fra min gamle blog, men som aldrig havde fået skrevet opskriften ned. Jeg har prøvet at genskabe opskriften på bedste vis, og hvis jeg selv skal sige det, så smager de endnu bedre, end dem jeg oprindeligt bagte.

Hvis I er andre derude, der har en request på en opskrift eller har nogle spørgsmål, så sender I bare en mail ik’ ? 🙂


Boller med kartoffel og rosmarin

Det skal du bruge (ca. 10 stk.):
2 bagekartofler
25 g. gær
2 1/2 dl. lunken vand
1/2 dl. olivenolie
1 tsk. salt
3 tsk. tørret rosmarin
ca. 6 dl. hvedemel
2 dl. grahamsmel
Havsalt & rosmarin til at drysse ovenpå.

Så nemt er det:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre. Mos dem derefter med en stavblender, så der ikke er nogle klumper. Opløs gæren i vandet i en stor skål og tilsæt derefter olivenolie, salt, rosmarin, den afkølede kartoffelmos og mel. Dejen skal have en klistret konsistens, men skal kunne slippe siderne af skålen uden at sidde fast. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Fordel dem på en bageplade, enten med hænderne eller med en ske. De er lidt for klistrede til at forme. Drys evt. med havsalt og tørret rosmarin. Bag dem i ca. 20 min.

Boller med kartoffel og rosmarin 1
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments