5. december 2014

Boller med chiafrø og porre

10832087_725034117591645_1420118686_n_zps8fb3ac08.jpg
 photo 10832087_725034117591645_1420118686_n_zps8fb3ac08.jpg
 photo 10802897_1376418339318434_461091713_n_zps821af867.jpg

Der findes nærmest ikke noget hyggeligere end duften af friskbagte boller på en søndag formiddag. Især her i kolde december. De her boller indeholder blandt andet porre og chiafrø, så de er et godt bud på sund hjemmebag. Det lyder måske lidt underligt med porre, men det smager virkelig lækkert. De får sådan en sødlig smag…

Ellers så har jeg bare at sige….. Rigtig god fredag til jer 😀

Her har I opskriften:

Det skal du bruge (ca. 12. stk.): 
2 gulerødder
1 porre
3 dl. lunken vand
25 g. gær
1 dl. olivenolie
2 spsk. creme fraiche
1/2 dl. solsikkekerner
6 dl. speltmel
4 dl. fuldkornsdurummel
3 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
Gule hørfrø (el. bare almindelige) til at drysse ovenpå

Sådan gør du: 
1. Bland gær i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og salt.
2. Riv gulerødderne og skær porren i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til vandet med gær.
3. Tilsæt derefter creme fraiche, solsikkekerner, speltmel, fuldkornsdurummel og chiafrø. Rør rigtig rundt. Konsistenten skal være klistret.
4. Lad dejen hæve i ca. 3o min.
5. Fordel derefter dejen på en bageplade med en stor ske. Drys med hørfrø.
6. Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200 grader. Alt efter din ovn.

Boller med chiafrø og porre 3
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments