5. december 2014

Boller med chiafrø og porre

Boller med chiafrø
Boller med chiafrø

Boller med chiafrø med porre er lækre og nemme at lave

Der findes nærmest ikke noget hyggeligere end duften af friskbagte boller på en søndag formiddag. Især her i kolde december. De her Boller med chiafrø indeholder blandt andet porre og chiafrø, så de er et godt bud på sund hjemmebag. Det lyder måske lidt underligt med porre, men det smager virkelig lækkert. De får sådan en sødlig smag…

Ellers så har jeg bare at sige….. Rigtig god fredag til jer 😀

10832087_725034117591645_1420118686_n_zps8fb3ac08.jpg

Boller med chiafrø og porre

De her boller med chiafrø og porre er super sunde, og utrolig nemme at lave. De indeholder også porre, som virkeligt giver en lækker smag.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse40 min
Tilberedelse25 min
I alt1 t 5 min

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 3 dl. lunken vand
  • 25 g. gær
  • 1 dl. olivenolie
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 6 dl. speltmel
  • 4 dl. fuldkornsdurummel
  • 3 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • Gule hørfrø (el. bare almindelige til at drysse ovenpå)

Tilberedelse

  • Bland gær i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og salt.
  • Riv gulerødderne og skær porren i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til vandet med gær.
  • Tilsæt derefter creme fraiche, solsikkekerner, speltmel, fuldkornsdurummel og chiafrø. Rør rigtig rundt. Konsistenten skal være klistret.
  • Lad dejen hæve i ca. 30 min.
  • Fordel derefter dejen på en bageplade med en stor ske. Drys med hørfrø.
  • Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200 grader. Alt efter din ovn.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments