Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Alle Indlæg

Her har jeg samlet alle opskrifter på bloggen, så du kan gå på opdagelse i mit madunivers.

hasselback knoldselleri

Hasselback knoldselleri

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Gnocchi med svampe og spinat i en cremet sovs

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg

Påskekage med hvid chokolade og påskeæg

Pastinaksuppe med karry og æble

Pastinaksuppe med karry og æble

Alle indlæg 1

Hjemmelavet knækbrød færdigblanding

Alle indlæg 2

Nemme pandebrød med hvidløg, sesam og nigellafrø

Sprøde rösti af knoldselleri

Sprøde rösti af knoldselleri

Popcorn med saltkaramel

Hjemmelavet værtindegave – popcorn med saltkaramel

« Forrige Side1 … Side11 Side12 Side13 Side14 Side15 … Side39 Næste »
Følg mig på Instagram her
Open
Opskrift på pitabrød med BBQ-kikærter🧑‍🍳

Disse surdejspitabrød fra @jalmogb tager måske førstepladsen for de lækreste pitabrød jeg har fået hjemme. De gør en helt almindelig hverdagsaften med fyldte pitabrød på menuen til noget ekstra lækkert😍🙌 De er lavet med ølandshvede fra Samsø og smørkærnemælk fra Thise Mejeri og bagt i en stenovn. 

Her har jeg fyldt dem med nemme BBQ-kikærter. En rigtig god go-to opskrift, der kan bruges til fyld i alt muligt andet også. I en bagekartoffel, på rugbrød, i en sandwich og som tilbehør eksempelvis. Som I kan se på ingredienslisten, så er den ikke særlig lang og de kræver også minimalt af tilberedning.

Fyldet kan I bruge som inspiration, men denne sammensætning kan virkelig noget. Og lad være med at snyde dig selv for granatæblekernerne. De er små, crunchy og saftige og passer så godt til kikærterne. 

Pitabrødede findes i frostafdelingen og kan købes her: Hos Meny, på Nemlig.com og i Bilka 

🏷️ Husk at gemme opskriften 

Ingredienser til BBQ kikærter (4 portioner): 
2 spsk olivenolie 
1 rødløg 
2 fed hvidløg 
1 1/2  dl barbequesauce
2 spsk tomatpure 
1 dl vand 
2 dåser kikærter
salt og peber

Andet: 
surdejspitabrød fra @jalmogb (findes på frost)
edamamebønner 
rucola 
granatæblekerner 
hummus 
creme fraiche dressing (creme fraiche, salt, peber, citronsaft og lidt vand)

Sådan gør du: 
Hak løg og hvidløg fint. Varm olivenolie på en pande ved middel varme og tilsæt løg og hvidløg. 

Steg i et par minutter og tilsæt så barbequesauce, tomatpure og vand. Lad det varme igennem, så det begynder at simre. 

Si kikærterne for vand og tilsæt dem. Lad det stå og simre under omrøring, til det er tyknet i konsistensen og kikærterne er blevet varmet godt igennem. Smag til med salt og peber. 

Varm pitabrødene efter anvisninger på pakken og fyld dem. 

#jalm&b #surdejspitabrød #jalmogbpitabrød #bbqkikærter #fyldtepitabrød #vegetariskaftensmad #aftensmad #kikærter
Open
1 blomkål = ca. 20 sprøde og lækre nuggets😋 Et ganske godt eksempel på, at det hverken behøver være dyrt eller kedeligt at spise grønt, synes jeg selv😄

De er lavet med blendet blomkål og krydderier, så man får en ‘fars’, man kan panere og stege. Inden i er de helt bløde og uden på er de sprøde og fedtede🤌 

De er veganske og også ret børnevenlige. Man kan evt undlade persillen, hvis de skal være helt beige🤣

Her kommer opskriften. Husk du kan gemme den🏷️

Det skal du bruge: 
1 blomkål (eller ca 600 g uden blade)
3 ½ dl hvedemel
1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)
1 tsk salt
½ tsk peber
2 fed hvidløg
2 tsk løgpulver
1 ½ dl sesamfrø
1 ½ dl pankorasp
Olie til at stege i

Sådan gør du: 
Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær det i kvarte. Kog dem til de er helt møre og falder af en gaffel, når du prøver at stikke i dem. Hæld så vandet fra og lad det køle af. Alt i alt tager det nok ca. 30 minutter. Det må gerne blive helt koldt, men det behøver ikke. Du kan også koge blomkålen om morgenen eller dagen inden for at spare tid.

Kom blomkål i en skål og blend med en food processor. Hak hvidløg og persille og hæld det i skålen. Tilføj også hvedemel, salt, peber og løgpulver. Rør godt rundt til du har fået en ensartet masse.

Bland pankorasp og sesamfrø i en anden skål.

Fugt dine hænder let og form små frikadeller. Du kan selv bestemme, hvor store eller små, du gerne vil have dem. Dyp dem så i raspblandingen og læg dem over på en stor tallerken. Dette kan du gøre løbende, men du steger.

Hæld godt med olie på en pande og varm den op ved middelvarme. Put dine nuggets på og steg dem i ca. 5-8 minutter på hver side eller til de er blevet gyldne og sprøde.

#blomkål #blomkålsnuggets #vegetar #aftensmad #børnevenligmad #vegetariskaftensmad
Open
Den lækreste burger med quinoabøffer der er sprøde og knasende uden på og saftige i midten. De kan virkelig anbefales🤎🍔

Jeg har krydret med blandt andet røget paprika, sennep og tomatpure og det giver dyb og skøn smag.

Husk at gemme opskriften🏷️ (du kan også finde opskriften på rødløgschutney på min blog🥲) 

Det skal du bruge (8 stk): 
175 g ukogt rød quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du:
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Rør rigtig godt rundt og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form bøfferne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne. Ca. 3-5 minutter på hver side.

#quinoabøffer #vegetarbøf #vegetarburger #quinoa #aftensmad #vegetariskaftensmad #rødquinoa
Open
OBS: Konkurrencen er slut og vinderen er fundet. Konkurrence / Nu kan du vinde en pakke med alle disse økologiske godter fra @jalmogb 🤎 Det er alle favoritterne samlet🥲
 
For at deltage skal du blot: 

* Følge @jalmogb og @beetrootbakery 
* Like denne reel
* Skrive en kommenter, hvor du deler tre emojis, der får dig i forårsstemning🐣☀️💛
 
 
Konkurrencen slutter mandag d. 7. april kl. 10 og vinderen bliver fundet via lodtrækning og annonceret i min story.
 
#jalm&b #surdej #pitabrød #artisanboller #burgerboller #konkurrence
Open
En varmende gryderet med knald på krydderier og hele tre slags bælgfrugter 🫶 Røde linser, grønne linser og kikærter. Alle er nogle du kan købe i de fleste supermarkeder. Hvis man vil snige nogle grøntsager i, så kan man også sagtens gøre det. 

Husk at gemme🏷️

Det skal du bruge (4 portioner) 
1 tsk tørret ingefær
4 tsk gaham massala
1 tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
2 tsk gurkemeje
1 spsk sukker
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
25 g smør
1,5 spsk tomatpure
5-7 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
1 dl tørrede røde linser
1 dl tørrede grønne linser
1 dåse kikærter
2,5 dl madlavningsfløde (evt havrefløde)
2 tsk limesaft
salt
peber

Ideer ilbehør: 
naan 
ris 
frisk persille 

Sådan gør du: 
Mål alle krydderiene af og hæld dem i en lille skål, så du har dem klar.

Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt så krydderierne, løg og hvidløg og rør rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt i et minuts tid.

Tilsæt så vand (start med 5 og tilsæt evt mere), hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør rundt og lad det stå i ca. 10 minutter eller til det begynder at simre.

Skyld linserne og tilsæt dem. Lad retten simre i ca. 20-30 minutter eller til linserne er færdige.

Si kikærterne og tilsæt dem. Tilsæt fløde, limesaft og smag til med salt og peber og lad rettem simre i 5 minutter.

Server eksempelvis med bredbladet persille, ris, naanbrød og creme fraiche

#aftensmad #linseret #linsegryde #vegetar #vegetarisk #vegetariskaftensmad
Open
Sticky rødløgschutney/rødløgsmarmelade❤️ Så lækkert på ostemadder, i en burger eller som en del af en måltidssalat🤌 

Jeg elsker at have et glas stående i køleskabet. 

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge (1 glas) 
700 g rødløg (ca. 8 stk)
1 tsk chiliflager
3 laurbærblade
3 spsk olivenolie
150 g brun farin
2 tsk sennepsfrø
100 ml balsamicoeddike
100 ml rødvinseddike

Sådan gør du: 
Tag skallen af rødløgene og halver dem. Skær dem i tynde skiver. Kom dem i en pande sammen med laurbærblade, chiliflager og olie. Steg dem forsigtigt ved lav varme i cirka 25 minutter. Rør rundt undervejs.

Tilsæt så brun farin, eddiker og sennepsfrø. Lad det simre i cirka 30-40 minutter eller indtil chutneyen er tyk og mørk. Rør jævnligt, så den ikke brænder på.

Hæld den i et rent glas og kom låg på. På den måde, kan den holde i flere uger. Den kan også spises varm med det samme.

#rødløg #rødløgschutney #rødløgsmarmelade #burgerfyld #osterbord #tapas
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace