18. september 2018

Æggekage med porre og bacon

Begrænsninger kan ofte være en gave. Både i livet generelt, men også i køkkenet. Skal du bruge hvedemel, men er løbet tør, så kan nogle blendede havregryn måske gøre det? Eller står der sukker på ingredienslisten, kan du måske bruge en håndfuld dadler og noget rørsukker, hvis det nu er det, der gemmer sig i skuffen.

Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, jeg havde egentligt planlagt at lave en porretærte med bacon, men da jeg kiggede i skabet, så var der ingen tærteform. Den stod hos min far, da jeg sidst havde brugt den her.

Æggekage med porre og bacon

So what to do? Jeg sadlede om og lavede i stedet en æggekage. Altså det tætteste på en tærte man kan komme.

Æggekage med porre og bacon

Den er proppet med en masse porre, løg og bacon, men du kan jo justere fyldet alt efter, hvad du har i din eat me first kasse i køleskabet.

Revet squash, gulerødder eller nogle kogte kartofler kunne også smage godt 🙂

Hvis du vil have æggekagen vegetarisk, så undlader du selvfølgelig bare bacon.

Æggekage med porre og bacon
Æggekage med porre og bacon
Æggekage med porre og bacon

Æggekage med porre og bacon

En sund og nem æggekage der er proppet med en masse porre, løg og bacon. Den smager virkelig godt og kan varieres efter, hvad du har i køleskabet.
5 fra 1 stemme
Forberedelse10 min
Tilberedelse35 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 150 g bacontern
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 porrer (to bundter)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 10 æg
  • 3 spsk creme faiche
  • 2 spsk herbes de provence (kan fås i Tiger. Ellers så bare noget tørret timian og oregano eller, hvad du nu synes smager godt)
  • Olivenolie

Tilberedelse

  • Først steges baconet sprødt på en pande. Gem baconet på en tallerken.
  • Hak løg og hvidløg og steg det på den samme pande. Hak derefter porren i skiver a ca. 0,5 cm og steg til det hele bliver blødt.
  • Pisk æg og creme fraiche og tilsæt krydderier.
  • Smør et mindre fad med olivenolie og hæld først æggeblandingen i.
  • Tilsæt derefter porrerne og bacon.
  • Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 min.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments