Bagværk/ Frokost

Glutenfri spinatboller

glutenfri spinatboller

Disse glutenfri spinatboller er nogle af mine nye yndlingsboller, når det kommer til at lave lynhurtige og mættende boller til aftensmaden eller madpakken. De er lavet på havregryn, æg og hytteost, så de er super sunde og proteinrige. Det er faktisk ikke mig, der kan tage credit for dem, men min mor. Hun blev inspireret af min opskrift på proteinboller med skyr, og det kom der disse lækre boller ud af. Så måske jeg alligevel godt kan tage lidt credit? 😉

Nemme glutenfri boller med spinat og hytteost

Der er intet kompliceret over disse boller. Ingen hævetid og så skal de nærmest ikke æltes. Ahmen det bliver ikke meget nemmere. De minder dog heller ikke om almindelige morgenboller (hvilket du nok kan gætte ud fra det høje indhold af hytteost), men har derimod en meget mere svampet konsistens.

glutenfri spinatboller

Opskrifter med spinat

Jeg elsker spinat, hvilket også er meget godt afspejlet her op bloggen, hvor der har sneget sig spinat ind i en hel del opskrifter. Måske jeg kunne friste med:

Frisk pasta i en cremet spinatsovs

Grovtærte med søde kartofler og spinat 

Glutenfri spinatroulade 

Kikærtepandekager med spinat

glutenfri boller med spinat

Opskrift på glutenfri spinatboller

Print opskrift
Antal: 9 boller

ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 3 æg
  • 350 g hytteost
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 6 kugler frossen spinat

Sådan gør du:

1

Start med at koge noget vand og hæld det over de frosne kugler spinat i en lille skål.

2

Blend havregryn og bland nu de resterende ingredienser. For nemhedens skyld kan du gøre det direkte i en food processor.

3

Si vandet fra spinaten og blend nu alle ingredienserne sammen til det får en mere flydende konsistens.

4

Form dem til 9 boller (det hjælper, hvis du gør dine hænder fugtige) og bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 15-20 minutter.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.