Aftensmad/ Kyllingeretter

Risnudler med kylling og cashewnødder

Risnudler med kyllingHvis I er ligesom jeg, så har I også den der ene ret fra den lokale thai biks, som I bestiller igen og igen. Fordi, when it works! Eller jeg har egentligt to retter, som jeg skifter imellem. Den ene ret er den med ris, grønsager, kylling, østerssovs og cashewnødder og den anden er den med brede risnudler vendt i æg med kylling, grønsager, østerssovs og grønsager. I kender dem sikkert 😀

Men thai take away kan være en dyr affære. Især når man craver det flere gange om ugen! Så nu har jeg sat mig for at blive bedre til selv at lave thai mad. Retten her med risnudler har jeg efterhånden lavet en del gange og nu synes jeg den sidder lige i skabet 🙂 Det er måske lidt svært at se på billederne, men nudlerne er svøbet ind i den dejligste sovs af blandt andet østerssovs og soya.

Et tip er at gå i thai supermarkeder eller grønthandlere for at få nogle gode nudler, og evt. nogle sjove thai snacks til retten. En kold thai øl er heller ikke dårligt. Synes nemlig udvalget af nudler i supermarkederne ofte er ret tarvelige. Øv øv.

Nå, men her har I retten. Risnudler med kylling og cashewnødder. Perfekt søndagsmad 🙂

Vild med thai mad? Så tjek også disse opskrifter:

Sunde thaideller lavet på kylling >>>

Thai salat med quinoa og spidskål >>>

Fried rice quinoa >>>

Risnudler med kylling og cashewnødder

Print opskrift
Antal: Ca. 4

ingredienser

  • 200 g. risnudler
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 450 g. kylling
  • 4 spsk. soya
  • 4 spsk. østerssovs
  • 2 spsk. sukker
  • Saften fra 1 lime
  • 1 broccoli
  • ca. 250 g. svampe
  • 4 æg

Sådan gør du:

1

Sådan gør du:

2

Læg risnudlerne i blød i en skål med koldt vand.

3

Varm solsikkeolien i en wok og tilsæt hakket hvidløg og ingefær og svits kort.

4

Tilsæt små kyllingetern og rør godt rundt.

5

Imens blandes sovsen: Bland soya, østerssovs, sukker og limesaft i en lille skål.

6

Når kyllingen er gennemstegt, men ikke brunet tilsættes broccoli skåret i små stykker og svampe.

7

Steg til svampene er færdige. Broccolien må stadig gerne have lidt bid.

8

Nu er det tid til at koge nudlerne i ca. 2 min. Det er næsten igen tid, men da de har ligget i blød, så bliver de hurtigt færdige.

9

Pisk æggene i en skål. Gør plads i den ene side af wokken og hæld æggemassen i. Rør rundt så det bliver til røræg. Rær derefter det hele rundt så æg og kylling bliver bladet.

10

Bland nu sovs og nudler i retten og rør godt rundt. Steg i ca. 2 min og så er retten klar.

11

Drys med ristede cashewnødder.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.