Quantcast
14. december 2020

Specier med citron og blå birkes

Nyt år, ny specieopskrift. Det tror jeg skal være en tradition her i bageriet fremover 🙂 I år er den nye specie opskrift; specier med citron og blå birkes. En version som virkelig giver sidste års opskrift kamp til stregen.

Citron og blå birkes vs daim specier. Jeg tror, jeg elsker dem lige meget, haha.

Specier med citron og blå birkes

Giv specier med citron og blå birkes i gave

Som du nok ved, så elsker jeg at lave og give hjemmelavede (og især) spiselige gaver. Et glas med specier med citron og birkes er oplagt at have med på julevisit eller at give som adventsgave.

Har du forelsket dig i etiketten på glasset, så kan du finde dem lige her. Det er et jeg selv har designet 🙂 Jeg har også lavet et, som er mere specifikt til ‘specier’. Nemlig mine ‘Du er meget specie(l)’ etiketter. De kunne også være oplagte at bruge og give til en, som betyder noget specielt for dig 🙂

Specier med citron og blå birkes

Inspiration til hjemmelavede julegaver

Her har du tre opskrifter på andre ting du kan lave og give i julegave 🙂 Leder du efter endnu mere inspiration, så kan du finde 15 opskrifter + etiketter i min e-bog: Lav Dine Egne Spiselige Gaver

Brændte mandler

Brændte hasselnødder med vanilje

Hjemmelavet nøddemix med rosmarin og timian

Specier med citron og blå birkes
Specier med citron og blå birkes
Specier med citron og blå birkes
Specier med citron og blå birkes

Specier med citron og blå birkes

Jeg elsker specier og denne her version er en af mine favoritter. Specier med citron og blå birkes.
5 fra 1 stemme
Antal: 55 stk
Forberedelse1 t 15 min
Tilberedelse10 min
I alt1 t 25 min

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 øko citron (skallen)

Tilberedelse

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær i tern.
  • Bland smør og mel i en stor skål og smuldr med hænderne til det er blandet godt sammen.
  • Si vaniljesukker, flormelis og bagepulver ned i skålen.
  • Tilsæt birkes, citronskal, salt og æggeblommer og ælt det rundt med den ene hånd.
  • Del dejen til to pølser, pak ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum en time.
  • Tag dem ud og skær tynde skiver ud (ca. 3-4 mm) og bag dem ved 175 g. varmluft. De flyder lidt ud, så sørg for der er plads mellem dem på bagepladerne. Bag 7-10 min eller til de er let gyldne.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments