Denne rabarber crumble må du prøve! Tænkt klassisk rabarber crumble, men hvor hele crumble laget er karamelliseret og sådan lidt ‘sejt’ i det. På den der lækre karamel måde. Kombinationen af de syrlige rabarber og den sprøde, karamelliserede smuldredej med havregryn og sirup, ahrmen altså, det smager godt. Evt. med creme fraiche eller lidt vaniljeis til.
Reklamelinks er markeret med*

Rabarber crumble med karamelliseret crumble
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Rabarberlaget
- 500 g rabarber*
- 50 g sukker
- 2 spsk revet citronskal
Karamelliseret crumble
- 150 g smør
- ½ dl lys sirup
- ½ dl piskefløde
- 150 g sukker
- 150 g finvalsede havregryn
- 100 g hvedemel
Tilbehør
- creme fraiche
- vaniljeis
Tilberedelse
Rabarberlaget
- Tænd ovnen på 175 g (almindelig).
- Rens rabarberne og skær dem ud i stykker af ca. 1 cm tykkelse.500 g rabarber*
- Kom dem i et en skål og vend med sukker og revet citronskal. Hæld det over i et tærtefad (25 cm diameter).50 g sukker,2 spsk revet citronskal
Karamelliseret crumble
- Varm smør, sirup og fløde op på en stor pande og lad det smelte sammen.150 g smør,1/2 dl lys sirup,1/2 dl piskefløde
- Vend imens de øvrige ingredienser sammen i en skål.150 g sukker,150 g finvalsede havregryn,100 g hvedemel
- Kom de tørre ingredienser på panden og rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt.
- Hæld karamelblandingen over rabarberne og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.
Noter
- ca. 7 stængler rabarber afhængigt af størrelsen.
Hvis du godt kan lide denne opskrift, så kan jeg også anbefale min opskrift på rabarberkage med kokos og hvid chokolade.

Ingredienser i rabarber crumble med karamelliseret crumble
Ingredienserne i min rabarber crumble er få og helt enkle, men de spiller fantastisk godt sammen. Rabarberne giver den friske, syrlige bund, som bliver balanceret af sukker og et strejf citronskal, der løfter smagen og giver lidt ekstra kant. Karamellåget laver jeg af hvedemel, havregryn, smør, fløde og en smule lys sirup. Det giver en skøn, sprød og karamelliseret overflade, som smuldrer perfekt ud over de saftige rabarber. Havregrynene tilføjer lidt struktur, mens siruppen giver både sødme og den der let seje, gyldne top, som jeg personligt elsker ved denne crumble.

Serveringsforslag til rabarber crumble
Jeg elsker, hvor alsidig en rabarber crumble er, når det kommer til servering. Den kan være både hverdagsdessert og gæstemad – og alt efter hvad jeg serverer til, kan den få en helt ny karakter.
En klassiker er at servere kagen med en stor kugle vaniljeis på toppen. Kombinationen af den varme, syrlige rabarber og den kolde, søde is er simpelthen uimodståelig. Ellers er det også lækkert med en klat letpisket flødeskum eller en god klat creme fraiche evt. med lidt vanilje i.
Den kan både spises lun, men den er også god kold, hvor karamellåget rigtig har fået lov til at køle af og blive sprødt på toppen.
Skal det være lidt ekstra festligt, kan man også servere crumblen som en del af en desserttallerken. For eksempel med lidt friske bær, en kugle is og et drys hakkede nødder.




Måske er disse opskrifter med rabarber også noget for dig?
Oftest stillede spørgsmål til rabarber crumble
Kan jeg bruge frosne rabarber?
Ja, frosne rabarber kan sagtens bruges, men jeg anbefaler at tø dem op først og lade dem dryppe godt af.
Skal den serveres varm eller kold?
Den er både god lun og kold. Den skal helst ikke serveres lige når den kommer ud af ovnen, da karamellåget skal have lov til at blive sprødt på toppen. Personlig foretrækker jeg den kold, da alle smage rigtig får lov til at trænge igennem og man virkelig kan fornemme den karamelliserede crumble.
Hvordan opbevarer jeg rabarber crumble bedst?
Opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet. Den holder sig fint i 3 dages tid og kan varmes op igen i ovnen, hvis man har lyst til det.