Rens rabarberne og skær dem ud i stykker af ca. 1 cm tykkelse.
500 g rabarber*
Kom dem i et en skål og vend med sukker og revet citronskal. Hæld det over i et tærtefad (25 cm diameter).
50 g sukker, 2 spsk revet citronskal
Karamelliseret crumble
Varm smør, sirup og fløde op på en stor pande og lad det smelte sammen.
150 g smør, 1/2 dl lys sirup, 1/2 dl piskefløde
Vend imens de øvrige ingredienser sammen i en skål.
150 g sukker, 150 g finvalsede havregryn, 100 g hvedemel
Kom de tørre ingredienser på panden og rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt.
Hæld karamelblandingen over rabarberne og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.