Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Vegetarisk mormormad

15-30 min
Vegetarisk
Stegt spidskål med vesterhavsost
Smørstegt spidskål med revet vesterhavsost
45-60 min
Vegetarisk
Knuste rosenkål med revet parmesan
Knuste rosenkål med revet parmesan
45-60 min
Vegetarisk
hasselback kartofler
Hasselback kartofler – med hvidløg og rosmarin
15-30 min
Vegetarisk
Linser i karry med blomkål, gulerødder og spinat
Følg mig på Instagram her
Open
Forleden stegte jeg frikadeller med ‘farsen’ til mine quinoabøffer. Det spillede bare!😛 De er sprøde og knasende uden på og har den lækreste smag. 

Spis dem eksempelvis til kartovler og sovs, i en frikadellesandwich eller med en salat til. De er også gode kolde😄

Husk at gemme opskriften🏷️ 

Det skal du bruge (20-15 frikadeller): 
175 g ukogt rød quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du: 
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Bland det hele godt sammen og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form frikadellerne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne på alle sider.

#quinoafrikadeller #vegetarfrikadeller #quinoa #rødquinoa #quinoadeller #aftensmad #vegetarisk
Open
🥔🫶 Disse ‘bøffer’ med kartofler og purløg er nemme at lave og smager som en drøm. De kan serveres med en salat til, i en burger eller bruges som tilbehør til andre lækre retter.

🏷️ Husk at gemme opskriften

Det skal du bruge (8 stk): 
700 g kartofler (ca. 800 g kogte)
2 spsk mælk
25 g smør
150 g hvedemel
15 g purløg (svarer til en lille plante fra supermarkedet)
1 æg
1 ½ tsk salt
1 tsk kværnet peber
Olivenolie til at stege

Sådan gør du: 
Skræl kartoflerne og skær dem evt i mindre stykker, hvis de er store. Kog kartoflerne til de falder af gaflen. Mos dem i en stor skål sammen med smør og mælk til du får en cremet konsistens, men stadig med små ‘chunks’ i. Jeg bruger en gaffel.

Tilsæt æg og mel og salt og peber og bland det hele grundigt.

Hak purløg og rør det i farsen til det hele er blandet godt rundt.

Del kartoffelblandingen i 8 lige store portioner og form bøffer med hænderne. Det hjælper at gøre hænderne let fugtige.

Opvarm olivenolien på en pande, og steg bøfferne, indtil de er gyldne på begge sider.

#aftensmad #kartoffelfrikadeller #vegetar #vegetarisk #kartofler #kartoffelbøffer
Open
Opskrift: Den nemmeste basisopskrift på linsefyld, som kan bruges til pitabrød, wraps osv.✨

Jeg har delt denne opskrift før, men den bliver altid gemt enormt mange gange af jer, så nu får lige lov til at shine igen😄

Grønne linser med de skønneste krydderier🤌 En ret der kan laves på 10-15 minutter og dermed en god hverdagsopskrift. Her har jeg holdt opskriften meget simpel, men du kan sagtens snige mere grønt i. Nogle finthakkede svampe, aubergine, squash mm. 

Hvis du har planer om at skrue ned for eksempelvis hakket oksekød til tortilla eller pitabrød, så er denne her opskrift et godt bud😄 Ud over at smage virkelig skønt, så sparer man også💸

Det skal du bruge: 
2 mellemstore løg 
4 fed hvidløg 
2 dåser grønne linser (svarer til 480 g kogte grønne linser)
4 spsk tomatpure 
2 tsk spidskommen 
2 tsk røget paprika 
1/2 tsk kanel 
1 tsk tørrede chiliflager 
Salt og peber 

Sådan gør du: 
- Hak løg og hvidløg fint og steg det på en pande i noget olie. Tilsæt krydderier og og lad det stege i 4-5 minutter. 

- Si linserne og skyld dem. Tilsæt dem sammen med tomatpuréen og steg i yderligere 5-7 minutter. Smag til med salt og peber. 

🏷️ Husk du kan gemme opslaget, så du altid nemt kan finde opskriften.

#grønnelinser #linser #bælgfrugter #vegetar #vegetarisk #vegansk #veganskmad #vegetarisktortilla #aftensmad #nemaftensmad #vegetariskhverdagsmad #plantebaseret #hverdagsmad #vegetarisktortilla
Open
Stegt aubergine👩‍🍳 Her har jeg vendt aubergineskiver i æg og pankorasp og stegt dem på panden, så de får en knasende overflade og en smørblød midte. De kan eksempelvis bruges i en burger, som en del af en tapas menu, på en rugbrødsmad eller i pitabrød. 

Husk at gemme🏷️ 

Det skal du bruge: 
1 aubergine
1 spsk fint salt
2 æg
2 dl pankorasp
2 spsk hakket bredbladet persille (10 gram)
¼ tsk salt
½ tsk kværnet peber
olivenolie til at stege i

Sådan gør du: 
Skær auberginen i skiver af 1 cm og drys fint salt på den ene side. Lad dem stå i minimum 20 minutter. Dup dem derefter tørre med køkkenrulle, så du fjerner det meste salt og overskydende væske.

Pisk æg og kom æg i en skål og rasp, krydderier og persille i en anden skål.

Varm rigeligt med olie på en pande. Dyp først skiverne i ægget og derefter i pankoraspblandingen.

Steg ved middelvarme til de er gyldne på begge sider.

#aubergine #stegtaubergine #auberginebøffer #vegetar #vegetariskaftensmad #vegetariskpitabrød
Open
Her har I opskriften på den lækreste kikærtesalat lidt ala tunsalat. Udover kikærter indeholder den blandt andet også rødløg, majs og kapers.

Brug den på rugbrød, i pitabrød eller i en salat eksempelvis. 

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge: 
1 dåse kikærter (400 g – drænet vægt 240 g)
1 rødløg
1 lille dåse majs (150 g – drænet vægt 140 g)
3 spsk mayo (evt en vegansk version)
1 spsk kapers
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk citronsaft
salt og peber
frisk purløg

Sådan gør du: 
Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem under koldt vand. Nu skal de ‘moses’ og det kan du enten gøre med en gaffel, hakke dem groft med en kniv eller du kan smide dem i en foddprocesser og blende kortvarigt. Konsistensen skal være ‘trevlet’. Det er vigtigt at de ikke bliver til mos/hummus.

Hæld kikærterne i en skål. Hak rødløget fint og hak kapers groft.

Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør rundt.

Smag til med salt og friskkværnet peber og drys med hakket purløg.

#kikærter #kilærtesalat #tunfrisalat #vegetar #vegetariskpåske #påskefrokost
Open
Hvis du skal have et break fra påskemaden, så kunne en burger måske friste? Jeg synes efterhånden, jeg er ved at få mig en solid samling af burgeropskrifter. Her er nogle af mine favoritter, men hvis du kigger ned i mit feed eller på min blog, så har jeg endnu flere opskrifter😄

Når det kommer til grønne burgere, så kan der jo uendelig mange muligheder og smagskombinationer. Man kan lave ‘bøffer’ af både linser, bønner og grøntsager og fyldet kan også varieres🫘

Og så er der også efterhånden mange restauranter og cafeer, som har fået nogle rigtig gode sager på menukortet👏

Hermed en hyldest til de grønne burgere❤️

Her du en favorit? Enten en købe eller hjemmelavet🍔
 

#burger #vegetarburger #kikærteburger #selleriburger #aftensmad #vegetaraftebsmad
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required