Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Hasselback kartofler – med hvidløg og rosmarin

** Du kan få leveret ingredienserne fra denne opskrift, direkte til din hoveddør **

Hasselback kartofler er noget af en klassiker, og det er der en god grund til. Fløjsbløde i midten og sprøde i toppen. Den ultimative luksusversion af den (i nogle øjnes) kedelige kartoffel. Fint snittet på toppen og drysset med en lækker smør eller oliedressing.

Hasselback kartofler kan spises til aftensmad, som tilbehør til alt muligt. Eksempelvis en god bøf, kylling eller en vegetardelle af en art.

På det øverste billede her har jeg krydret dem med frisk rosmarin og på billeder under har jeg brugt tørret timian. Begge dele smager fantastisk.

hasselback kartofler
hasselback kartofler med tørret timain

Hasselback kartofler med fine snit

Her har jeg lavet en version med smør, hvidløg, salt, peber og rosmarin. Andre bruger en blanding af smør og olie og nogle tilsætter ikke rosmarin. Det er jo en smagssag, men jeg synes de her er de bedste 🙂 Og jo flere små snit man kan lave, desto bedre efter min mening.

Der findes forskellige fif til, hvordan man laver snittene i toppen uden at skære gennem hele kartoflen. For det kan altså være lidt svært! Som jeg også skriver nede i selve opskriften, så brugte jeg tricket med spisepinde, hvor man placerer en spisepind på hver side af den kartoffel, som man gerne vil snitte i. Så skærer man bare og så forhindrer spisepindende en i at skære hele vejen igennem. Et andet tip er at sætte kartoflen ud fra et skærebræt og så fungerer det ligesom spisepindene. Hvis det ikke giver mening for dig, så kan du evt. prøve at søge på Youtube 🙂

Andre hasselback grønsager

Det er ikke kun kartofler, som kan laves i en hasselback version. Det kan rigtig, rigtig mange grønsager. Jeg spurgte om inspiration på min Instagram, og som altid fik jeg en masse gode ideer retur. Her kommer nogle forslag til andre grønsager, som kan tilberedes som kartoflerne her. Fyld endelig gerne på min liste 🙂

 • Rødbeder
 • Butternut squash
 • Gulerødder
 • Søde kartofler
 • Pastinakker
 • Persillerødder
 • Jordskokker
hasselback kartofler med smør

Opskrift på hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin

Reklamelinks er markeret med*

hasselback kartofler
4,80 fra 5 stemmer

Hasselback kartofler – med hvidløg og rosmarin

De lækreste hasselback kartofler. Bløde inden i og sprøde uden på. Spis dem eksempelvis som tilbehør til en god steg.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser 

 • 800 g kartofler
 • 25 g smør
 • 1 dl olivenolie
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tsk flagesalt
 • ½ tsk peber
 • 2 spsk finthakket rosmarin (du kan også bruge 1 spsk tørret rosmarin eller 1 spsk tørret timian)

KØB PÅ NEMLIG

  Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Smelt smør på en pande. Imens blandes olivenolie, hakket hvidløg, salt, peber og finthakket rosmarin i en skål. Hæld det smelltede smør i og stil det til siden.
  • Skrub kartoflerne rene. Skær en lille del af bunden af, så de kan stå uden at rulle rundt.
  • Nu skal der skæres riller i kartoflerne og det kan godt være lidt tricky. Jeg brugte spisepinde tricket, hvor man placerer en spisepind på hver side af kartoflen. På den måde undgår man at skære hele vejen igennem kartoflen. Jeg synes det er lækkert med en masse små riller.
  • Fordel kartoflerne i en ovnfast fad og hæld smørblandingen ud over. Jeg synes det er nemmest, hvis man tager en kartoffel i den ene hånd, klemmer lidt på den og så bruger en tsk til at hælde oliven ned i de rillerne. Der er rigeligt med smørblandingen til alle kartoflerne.
  • Bag i ca 45 minutter.
  Kunne du lide opskriften?

  (Klik på stjernerne for at bedømme)

  4,80 fra 5 stemmer
  Pin Del Udskriv
  Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

  Tilbehør til hasselback kartofler

  Hasselback kartofler er en slags luksus version af kartoflen. Det bliver næsten ikke bedre og derfor kan hasselback kartofler bruges som tilbehør til alt muligt. De er rigtig gode til gæstemad og kan eksempelvis serveres til en god bøf eller kylling.

  Hvis du vil holde det vegetarisk, så har jeg også nogle gode bud på vegetariske deller her:

  hasselbak kartofler

  Hasselbak kartofler opskrift

  Troede du også, det hed hasselbak? Så vil jeg bare lige sige, at du ikke er alene. Sådan har jeg stavet det længe, men så blev jeg klogere. Det hedder åbenbart hasselback, haha.

  🍲🍽️

  Sammensæt din egen vegetariske madplan

  Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

  Del med nogen du holder af
  Katharina Kjeldgaard
  Katharina Kjeldgaard

  Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

  Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

  Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

  Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

  Abonner
  Giv besked om
  Opskriftsvurdering
  Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments