🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Kartofler og squash i skiver

Jeg havde lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle kalde denne her opskrift. Man kan vel kalde retten for et slags mix mellem en kartoffel gratin og en ratatouille. Eller har du et bedre bud? Der findes sikkert et eller andet fancy fransk ord 😉

Nå, men godt smager den! Retten består af kartofler, squash og løg, som jeg har skåret i tynde skiver og lagt i lag og smurt med olivenolie og drysset med flagesalt og timian.

Det er en ret, der kræver lidt mere tid i køkkenet end mine opskrifter normalt gør, men det er alt arbejdet værd. Kartfolerne bliver lækre sprøde rundt i kanterne, men også meget saftige på midten pga saften fra løgene. Måms.

Og sooo pretty, hvilket jo bestemt ikke gør noget 🙂 

Kartofler og squash i skiver 1
Kartofler og squash i skiver 2
Kartofler og squash i skiver 3

Kartofler og squash i skiver

Server eksempelvis kartofler og squash i skiver med:

Kyllingelår paneret i sesam

Grovtærte med hytteost og broccoli

Squash med mexican fyld

Kartofler og squash i skiver 4

Reklamelinks er markeret med*

kartofler i skiver
5 fra 1 stemme

Kartofler og squash i skiver

Retten består af kartofler, squash og løg, som er blevet skåret i tynde skiver og lagt i lag og smurt med olivenolie og drysset med flagesalt og timian. Perfekt tilbehør til aftensmaden.
Antal: 3 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser 

 • 1 squash
 • 450 g kartoffel
 • 350 g løg
 • 3 spsk olivenolie
 • 2 tsk havsalt
 • 2 spsk frisk timian

Tilberedelse

 • Skær squash, kartofler og løg i skiver a ca. 2 mm.
  1 squash,450 g kartoffel,350 g løg
 • Smør formen med lidt olivenolie. Jeg brugte en gammel rund form, men du kan bare bruge det du har. En lille kageform vil også være super fin.
 • Tænd for ovnen på 200 grader, varmluft. Nu skal du samle retten. Jeg lavede et lille tårn på mit skærebræt, hvor jeg først lagde en kartoffelskive, så squash og så løg og sådan blev jeg ved. Da jeg havde et lille tårn, lagde jeg det over i formen og sådan blev jeg ved, indtil jeg var færdig.
  3 spsk olivenolie,2 tsk havsalt,2 spsk frisk timian
 • Drys med olivenolie, salt og hakket timian.
 • Så er retten klar til at komme i ovnen. Bag den i ca. 45 min eller til kartoflerne begynder at blive sprøde på toppen. Du kan lige fiske en skive ud og smage på den.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments