20. november 2018

Kartofler og squash i skiver

Jeg havde lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle kalde denne her opskrift. Man kan vel kalde retten for et slags mix mellem en kartoffel gratin og en ratatouille. Eller har du et bedre bud? Der findes sikkert et eller andet fancy fransk ord 😉

Nå, men godt smager den! Retten består af kartofler, squash og løg, som jeg har skåret i tynde skiver og lagt i lag og smurt med olivenolie og drysset med flagesalt og timian.

Det er en ret, der kræver lidt mere tid i køkkenet end mine opskrifter normalt gør, men det er alt arbejdet værd. Kartfolerne bliver lækre sprøde rundt i kanterne, men også meget saftige på midten pga saften fra løgene. Måms.

Og sooo pretty, hvilket jo bestemt ikke gør noget 🙂 

Kartofler og squash i skiver 1
Kartofler og squash i skiver 3
Kartofler og squash i skiver 5

Server eksempelvis kartofler og squash i skiver med:

Kyllingelår paneret i sesam

Grovtærte med hytteost og broccoli

Squash med mexican fyld

Kartofler og squash i skiver 7

Kartofler og squash i skiver

Print Recipe
Serves: ca. 3 portioner

Ingredients

  • 1 squash
  • 450 g kartoffel
  • 350 g løg
  • ca 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk havsalt
  • 2 spsk frisk timian

Instructions

1

Skær squash, kartofler og løg i skiver a ca. 2 mm.

2

Smør formen med lidt olivenolie. Jeg brugte en gammel rund form, men du kan bare bruge det du har. En lille kageform vil også være super fin.

3

Tænd for ovnen på 200 grader, varmluft. Nu skal du samle retten. Jeg lavede et lille tårn på mit skærebræt, hvor jeg først lagde en kartoffelskive, så squash og så løg og sådan blev jeg ved. Da jeg havde et lille tårn, lagde jeg det over i formen og sådan blev jeg ved, indtil jeg var færdig.

4

Drys med olivenolie, salt og hakket timian.

5

Så er retten klar til at komme i ovnen. Bag den i ca. 45 min eller til kartoflerne begynder at blive sprøde på toppen. Du kan lige fiske en skive ud og smage på den. Enjoy 🙂

Kartofler og squash i skiver 9
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments