Annonce

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Selvom mange er kartoffel-forskrækkede og synes de både er kedelige og lige lovligt rige på kulhydrater, så elsker jeg kartofler, og har altid gjort det. Gerne hvis de kommer i pomfritform, men kartoffelmos, ovnbagte kartofler og bare helt simple kogte nye kartofler med en smørklat smager også himmelsk. Nu har jeg så fået et nyt kartoffel crush. Knuste kartofler!

Mmmh det smager godt. No shit, siger jeg bare. Først så koger man dem, så knuser man dem og så bager man dem i ovnen med en lækker olie, hvidløgsblanding. I hvertfald hvis man laver min version.

Tais var også meget imponeret og spiste en ligeså imponerende portion.

Så hvis du er gået kold i ovnbagte kartoffelbåde eller deslige, så kan jeg anbefale at prøve knuste kartofler 🙂

Knuste kartofler med hvidløg

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Vidste du, at kartofler er en meget bæredygtig ingrediens? Der dyrkes de lækreste kartofler i Danmark og man undgår derfor lang transport. Læs om hvorfor det er vigtigt HER

Knuste kartofler med hvidløg
Knuste kartofler med hvidløg

Elsker du kartofler? Så prøv også mine opskrifter på: Oliefri pomfritter, ovnbagte rösti med kartofler og vegetarisk curry med kartofler og ærter

Opskrift med kartofler

Knuste kartofler med hvidløg og basilikum

Luksus kartoflen over dem alle. Knuste kartofler med hvidløg og basilikum. Perfekt som tilbehør til aftensmaden.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse30 min
I alt45 min

Ingredienser

  • 500 g kartofler (små/mellemstore)
  • ½ dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk havsalt
  • 1 tsk peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Tilberedelse

  • Vask kartoflerne og skrub dem godt. Skrællen skal nemlig blive på, da den bliver lækker sprød i ovnen.
    500 g kartofler
  • Kog kartoflerne til du kan stikke en kniv igennem, men uden at de et helt færdige.
  • Imens de koger, så kan du lave oliedressingen. Bland olie med finthakket hvidløg, hakket basilikum, salt og peber og rør godt rundt.
    1/2 dl olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 tsk havsalt, 1 håndfuld frisk basilikum, 1 tsk peber
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdige og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  • Knus dem med det du nu synes er nemmest. Jeg brugte bunden af mit store dl. bæger. En kop kunne måske også være en idé.
  • Drys derefter olieblandingen over alle kartoflerne og sørg for hvidløget bliver fordelt ligeligt.
  • Bag i ovnen i ca. 20 min eller til de begynder at blive gyldne.
  • Drys evt. med lidt ekstra frisk basilikum og voila, så er de klar til at blive spise. De smager både godt varme og kolde.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments